Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Τα πιθανά οφέλη της Ελλάδας από τη συμφωνία των Βρυξελλών

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Είναι αμφίβολο αν θα ισχύσει και για μας η ρύθμιση της μεταφοράς των ποσών για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από το χρέος στον μηχανισμό στήριξης, κίνηση που θα το ελαφρύνει κατά 20-25%! Ακόμα κι αν δεν συμβεί αυτό, μη λησμονούμε ότι το κράτος θα πουλήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα το πακέτο των μετοχών που κατέχει πλέον στο τραπεζικό σύστημα έχοντας σημαντικές υπεραξίες. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Ελπίδες για ένα πιο διαλλακτικό πεδίο διαπραγμάτευσης δημιουργούν οι αποφάσεις που ελήφθησαν τα ξημερώματα της Παρασκευής στη Σύνοδο Κορυφής. Στο πλαίσιο της συζήτησης που θα ανοίξει η κυβέρνηση, με στόχο τη βελτίωση των όρων του ελληνικού προγράμματος, αλλαγές προς το καλύτερο μπορεί να επέλθουν όσον αφορά την επιμήκυνση του προγράμματος, τη μεγαλύτερη περίοδο αποπληρωμής των δανείων και το επιτόκιο.

Η συμφωνία για τον τρόπο ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών μπορεί να ελαφρύνει το ελληνικό χρέος, εφόσον ισχύσει και για την Ελλάδα, αφού τα 50 δισ. ευρώ που προορίζονται για τις ελληνικές τράπεζες δεν θα συνυπολογίζονται στο δάνειο της τρόικας, καθώς θα προέλθουν από τον μηχανισμό στήριξης.

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=464735

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS