Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Οι πέντε προτεραιότητες στην ατζέντα του Γ. Στουρνάρα

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Οι προτεραιότητες είναι δεδομένες (δημοσιονομική προσαρμογή, ρευστότητα, μεταρρυθμίσεις ανάπτυξη). Αυτό που έρχεται να επιχειρήσει η νέα κυβέρνηση είναι η αποδοτική ισορροπία ανάμεσα στους στόχους και η αποτελεσματική εκτέλεση των εξαγγελθέντων! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Τις πρώτες άτυπες επαφές με στελέχη του οικονομικού επιτελείου είχε χθες ο νέος υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας. Εν αναμονή της ορκωμοσίας του (την ερχόμενη Δευτέρα), ο κ. Στουρνάρας ξεκίνησε να ενημερώνεται για το πού βρίσκεται η εφαρμογή του Μνημονίου, τι κενά υπάρχουν και ποιο είναι το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στους κόλπους της τρόικας αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα.

Μάλιστα, για όλα αυτά είχε χθες εκτενή συζήτηση και με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) κ. Γ. Προβόπουλο. Ο κ. Στουρνάρας προετοιμάζεται για τις δύσκολες διαπραγματεύσεις που αναμένεται να ξεκινήσουν πιθανότατα την ερχόμενη Τρίτη, καθώς τα μηνύματα που έχουν έρθει από την πλευρά των δανειστών δείχνουν ότι δεν υπάρχει καθόλου καλό κλίμα σχετικά με τις προθέσεις της νέας κυβέρνησης για τις αλλαγές στο Μνημόνιο.

Οι προτεραιότητες του νέου υπουργού Οικονομικών είναι πέντε:

1. Η Ελλάδα να φύγει από τη διακεκαυμένη ζώνη της χρεοκοπίας και να παραμείνει στο ευρώ.
2. Να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην οικονομική πολιτική.
3. Να αποκατασταθούν οι συνθήκες ρευστότητας. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω της αποπληρωμής των χρεών του Δημοσίου προς τρίτους, που ανέρχονται στα 6,5 δισ. ευρώ και με την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, που είναι προγραμματισμένη για τα τέλη Σεπτεμβρίου.
4. Να επιτευχθεί η ανάκαμψη και αμέσως μετά να έρθει και η ανάπτυξη.
5. Να προχωρήσει η δημοσιονομική προσαρμογή ταυτόχρονα με τις δράσεις για την επιστροφή σε αναπτυξιακούς ρυθμούς. Κάτι που απαιτεί καλό συντονισμό των αρμόδιων υπουργείων (Οικονομικών και Ανάπτυξης). (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_2_28/06/2012_487088

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS