Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Κοινό υπουργείο Οικονομικών εξετάζει η Ευρωζώνη

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ο ηθικός κίνδυνος μπορεί να αποτελεί μέρος του νέου δημοσιονομικού σκεπτικού εφόσον υπάρχουν όλοι οι μηχανισμοί που θα αντιμετωπίζουν τους ανορθολογισμούς των δομών του ευρώ και θα δίνουν παραγωγική προοπτική στην Ένωση!Δεν μπορεί όμως να τίθεται σήμερα πάνω από τον κίνδυνο της καταστροφής μετατρέποντας ένα πρακτικό ζήτημα επιβίωσης σε φιλοσοφική συζήτηση! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Ακόμα και τη δημιουργία κοινού υπουργείου Οικονομικών για τις χώρες-μέλη της Ευρωζώνης φαίνεται να εξετάζεται στο πλαίσιο των συζητήσεων των Ευρωπαίων ηγετών για την εξεύρεση βιώσιμης λύσης για την κρίση χρέους που πλήττει τη ζώνη του κοινού νομίσματος, σύμφωνα με έγγραφο που περιήλθε εις γνώσιν του πρακτορείου Reuters και το οποίο συντάχθηκε από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο, τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν φαν Ρομπούι, τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και τον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Σύμφωνα με το έγγραφο, "μεσοπρόθεσμα, η έκδοση κοινού χρέους μπορεί να εξεταστεί ως στοιχείο μίας τέτοιας δημοσιονομικής ένωσης, ανάλογα με την πρόοδο που θα σημειώνεται στη δημοσιονομική ολοκλήρωση. [...] Θα μπορούσαν να εξεταστούν βήματα προς τη θεσμοθέτηση κοινού και διαφορετικών ειδών χρέους, εφόσον υφίσταται εύρωστο πλαίσιο δημοσιονομικής πειθαρχίας και ανταγωνιστικότητας, με σκοπό να αποφευχθεί ο ηθικός κίνδυνος (moral hazard) και να καλλιεργείται αίσθημα υπευθυνότητας και τήρησης των κανόνων".

Παράλληλα, αναφέρεται ότι η η Ευρωζώνη θα πρέπει να προωθήσει μία τραπεζική ένωση, μία δημοσιονομική ένωση και ένα κοινό πλαίσιο οικονομικής πολιτικής και να διασφαλιστεί για όλα αυτά η απαραίτητη δημοκρατική νομιμοποίηση έτσι ώστε να μην απορρίψουν οι ψηφοφόροι τη μεταφορά υπερβολικά πολλών εξουσιών στις Βρυξέλλες. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: CITYPRESS
http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=104241

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS