Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Σε ενίσχυση της ευρωζώνης συμφώνησαν οι ηγέτες της ΕΕ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Υπάρχουν πολλά θετικά στοιχεία στις χθεσινές αποφάσεις που πάρθηκαν υπό το φόβο μιας μη διαχειρίσιμης κατάρρευσης της Ισπανίας ή ακόμα και της Ιταλίας. Η επέμβαση των μηχανισμών στήριξης στις αγορές ομολόγων κι η απευθείας χρηματοδότηση των τραπεζών από αυτούς δίνουν ανάσα στην Ευρωζώνη. Το ακριβές περιεχόμενο όμως της πολιτικής, οικονομικής, δημοσιονομικής και τραπεζικής ένωσης θα κριθεί από τη λειτουργικότητα και τη δημοκρατική αποδοχή του! Έχουμε ακόμα μακρύ δρόμο και πολλά θολά σημεία σε σχέση με το είδος και το ύφος μιας μορφής ομοσπονδιοποίησης. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Την οικονομική και νομισματική ένωση της Ευρώπης συμφώνησαν να ενισχύσουν οι ηγέτες των χωρών που συμμετέχουν στη 19η Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου Χέρμαν βαν Ρόμπαϊ. Η πρώτη έκθεση για τη νέα «Ηνωμένη Ευρώπη» αναμένεται τον Οκτώβριο, ενώ μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να έχει συνταχθεί το πρώτο μέρος του προγράμματος ένωσης και ανάπτυξης.

Στις αρχές της εβδομάδας εξάλλου, ο κ. Ρόμπαϊ είχε δώσει στη δημοσιότητα έκθεση με πρόταση για το σχηματισμό μίας «αληθινής Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης», με τέσσερις πυλώνες: τραπεζική, δημοσιονομική, οικονομική και πολιτική ένωση. Το σχέδιο προβλέπει μία νέα Ευρώπη σε δέκα χρόνια. Την ίδια στιγμή σε σημαντικές υποχωρήσεις προχώρησε για πρώτη φορά χθες η Ανγκελα Μέρκελ. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4734283

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS