Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - Κρίσιμες διαπραγματεύσεις στη Σύνοδο Κορυφής

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Στοιχισμένα τα στρατόπεδα του Βορρά και του Νότου σε έναν de facto διαχωρισμό δυνάμεων! Μόνο που δεν είναι πλέον οι εθνικισμοί που χαράσσουν τις "κόκκινες" γραμμές αλλά η φιλοσοφία αντιμετώπισης της κρίσης. Η υποκρισία του ορθολογισμού απέναντι στην ασαφή αλληλεγγύη του κοινωνισμού. Μέση οδός υπάρχει αρκεί να ξεπεραστούν οι εκατέρωθεν εγωισμοί και οι μονομέρειες! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Η Ελλάδα βρίσκεται στο στρατόπεδο Γαλλίας-Ιταλίας, οι οποίες τάσσονται υπέρ της εμβάθυνσης της οικονομικής, τραπεζικής και πολιτικής ένωσης της ευρωζώνης, της κοινοτικοποίησης μέρους των εθνικών χρεών και της άμεσης υιοθέτησης αναπτυξιακών μέτρων και πολιτικών για τη μείωση των επιτοκίων κρατικών ομολόγων.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κορυφής ξεκινάει σήμερα στις 16:00 (ώρα Ελλάδος) με τοποθέτηση του προέδρου της Ευρωβουλής, Μάρτιν Σουλτζ. Στη συνέχεια, οι ηγέτες της Ε.Ε. θα συζητήσουν το Πολυετές Οικονομικό Πλαίσιο για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, από το οποίο η Ελλάδα περιμένει πολλά υπό τη μορφή του νέου κοινοτικού πλαισίου στήριξης.

Θα ακολουθήσει το πολυθρύλητο πακέτο για την Ανάπτυξη και τις Θέσεις Απασχόλησης, το οποίο συζητήθηκε και στη «μίνι Σύνοδο» μεταξύ Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας και Ισπανίας, που φιλοξενήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Ρώμη. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_28/06/2012_449430

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS