Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - Μπλόκο στη Χρυσή Αυγή για το προεδρείο

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ένα ερώτημα παραμένει αναπάντητο! Αν θεωρείται ότι η Χρυσή Αυγή δεν εκφράζεται εντός του δημοκρατικού πλαισίου (και έχει δώσει τέτοια δικαιώματα!) θα υπάρξουν διαδικασίες για την μη κάθοδο της στις επόμενες εκλογές; Γιατί η ισχυρή μας μεταπολιτευτική δημοκρατία στηρίχτηκε στην αποδοχή του ΚΚΕ ακόμα κι αν μέχρι σήμερα δηλώνει ευθαρσώς την έλλειψη σεβασμού στο Σύνταγμα και την επιθυμία για μια κλασική δικτατορία του προλεταριάτου! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Δεν εκλέγει η Χρυσή Αυγή αντιπρόεδρο της Βουλής, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας που διενεργήθηκε, καθώς έλαβε μόλις 41 θετικές ψήφους, ενώ 48 βουλευτές ψήφισαν λευκό και 204 άκυρο. Σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, κατά την μυστική ψηφοφορία που προβλέπεται η Βουλή δεν μπορεί να αποφασίσει χωρίς την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών που όμως ποτέ δεν μπορεί να είναι μικρότερη από το 1/4 του όλου αριθμού των βουλευτών, δηλαδή 75 βουλευτές.

Έτσι, οι «χρυσαυγίτες» δεν θα εκπροσωπούνται στο Προεδρείο της Βουλής και η προβλεπόμενη θέση του έβδομου αντιπροέδρου που προορίζεται για το πέμπτο κόμμα θα παραμείνει κενή. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=464671

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS