Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - «Mega deal» και... γρήγορα

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Η ισχυροποίηση του τραπεζικού κλάδου μέσω συγχωνεύσεων (επιτέλους!) και η άμεση προώθηση κάποιων αποκρατικοποιήσεων, ειδικά όπως το Ελληνικό, που πέρα από το όποιο τίμημα θα αποτελέσουν έναν διαρκές αναπτυξιακό βραχίονα για την περιοχή, μπορούν να αλλάξουν άρδην το κλίμα εντός κι εκτός της χώρας. Αποφασιστικότητα και πολιτική βούληση χρειάζεται! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Μια γρήγορη αποκρατικοποίηση ή ένα "mega deal" στις τράπεζες, προκειμένου να αλλάξει το κλίμα για την Ελλάδα στις διεθνείς αγορές, επιδιώκει τις τελευταίες ώρες η νέα κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

Πηγές που πρόσκεινται στο νέο οικονομικό επιτελείο έλεγαν μιλώντας στο protothema.gr ότι: «Πρέπει να δείξουμε στις αγορές ότι γίνονται κινήσεις. Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων έχει παγώσει όταν προκηρύχθηκαν οι εκλογές της 6ης Μαϊου. Η εικόνα της Ελλάδος στις αγορές είναι η χειρότερη αυτή τη στιγμή».

Είναι γεγονός ότι το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων πάγωσε με απόφαση των κομμάτων, παρά το γεγονός ότι έτρεχε με καλούς ρυθμούς. Οι διαγωνισμοί οι οποίοι είναι σε εξέλιξη είναι του Ελληνικού και της ΔΕΠΑ -ΔΕΣΦΑ. Το ερώτημα είναι εάν πράγματι μπορεί να πουληθεί το Ελληνικό μέσα στις επόμενες 30 ημέρες. «Είναι δύσκολο. Μπορούμε όμως να προσπαθήσουμε», λένε με νόημα στην κυβέρνηση. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=206073

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS