Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - «Τελευταία χρονιά μείωσης των εισοδημάτων» το 2013, εκτιμά η Alpha Bank

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Η λιτότητα τελειώνει όσο οι επενδυτές πείθονται (λόγω μειωμένων spread και αλλαγής επενδυτικού περιβάλλοντος) ότι οι τοποθετήσεις στην Ελλάδα είναι ασφαλείς και συμφέρουσες κι όσο η δική μας παραγωγή αποκτά εντονότερα στοιχεία εξωστρέφειας αντιστρέφοντας την πάγια αδυναμία μας στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

«Η αντίστροφη μέτρηση για την έξοδο από την κρίση έχει πλέον αρχίσει», εκτιμούν οι οικονομικοί αναλυτές της Alpha Bank, στο τελευταίο οικονομικό δελτίο της τράπεζας, επισημαίνοντας ότι «διαψεύδονται σε καθημερινή πλέον βάση τα σενάρια καταστροφής που οδήγησαν την χώρα στην μεγάλη ύφεση του 2011 και 2012».

Στο οικονομικό δελτίο επισημαίνεται ότι «γίνεται τώρα πιο εμφανές ότι το 2013 θα είναι η τελευταία χρονιά μείωσης των εισοδημάτων» και ότι «η Ελλάδα εξέρχεται από την κρίση ισχυρότερη, με τις μακροοικονομικές ανισορροπίες να αντιμετωπίζονται σε μονιμότερη βάση και τις διαρθρωτικές αλλαγές να διαμορφώνουν σταδιακά συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης, στηριζόμενες αυτή τη φορά στην εγχώρια αποταμίευση και παραγωγικότητα».

«Το 2013, η Ελλάδα για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια θα εμφανίσει δίδυμα πλεονάσματα, τόσο στο πρωτογενές ισοζύγιο της γενικής κυβέρνησης όσο και στο εξωτερικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών», αναφέρουν οι αναλυτές της Alpha Bank. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_23/05/2013_500420

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS