Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - Στην τελική ευθεία για το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Με το βλέμμα στο παραγωγικό, θεσμικό και γεωστραττηγικό διακύβευμα της επόμενης δεκαετίας! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Στην τελική ευθεία για το τακτικό της συνέδριο εισέρχεται η ΝΔ, η οποία σύμφωνα με τον πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά βρίσκεται σε διαδικασία μετεξέλιξης. Το «κλειδί» των εξελίξεων βρίσκεται στα χέρια του και στην ανώτατη κομματική διαδικασία θα επιχειρήσει να ορίσει τις συντεταγμένες στον χάρτη της νέας ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς που ετοιμάζει με στόχο να υπερβαίνει τις διαχωριστικές γραμμές.

Το ενδιαφέρον είναι ότι στο Μέγαρο Μαξίμου αναζητείται η κίνηση-έκπληξη που θα προκαλέσει το μεγάλο «μπαμ» στο τριήμερο συνέδριο (28-30 Ιουνίου), όπου ο κ. Σαμαράς στοχεύει στην πλήρη απενοχοποίηση της Κεντροδεξιάς. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στο επόμενο διάστημα τόσο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός όσο και η ηγετική ομάδα θα προβάλουν ως κεντρικό σύνθημα την επανεκκίνηση του κόμματος, σχεδόν τέσσερις δεκαετίες μετά την ίδρυσή του από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Η ΝΔ σιγά-σιγά ολοκληρώνει τις προσυνεδριακές της διαδικασίες - αυτό το Σαββατοκύριακο πραγματοποιείται στην Κομοτηνή το ένατο προσυνέδριο του κόμματος - και η ΟΝΝΕΔ αλλάζει ηγεσία με τις εκλογές που θα γίνουν την Κυριακή. Ο Πρωθυπουργός έχει κεντρικό στόχο να διαμορφώσει ένα σύγχρονο κόμμα εξουσίας το οποίο θα είναι η πολιτική ομπρέλα των ευρύτερων δυνάμεων της Κεντροδεξιάς, των μεταρρυθμίσεων και της ευρωπαϊκής προοπτικής. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=514520

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS