Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Ελληνική «επίθεση» στην αγορά του Αζερμπαϊτζάν

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Εξαγωγική εξόρμηση σε ανεκμετάλλευτες αγορές με συνεχή αύξηση ζήτησης και προοπτικές νέων γεωπολιτικών και ενεργειακών δεσμών. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Σε μια καινούργια αγορά, αυτή του Αζερμπαϊτζάν, στρέφονται έλληνες επιχειρηματίες που αναζητούν αγορές εκτός συνόρων. Η παρουσία ελληνικών επιχειρήσεων είναι μέχρι στιγμής μικρή, αλλά τους τελευταίους μήνες και ιδιαίτερα μετά την απευθείας αεροπορική σύνδεση Αθήνας - Μπακού γίνονται πιο έντονες προσπάθειες για να πλησιάσουν την πρώην σοβιετική δημοκρατία, την οποία επισκέφθηκε μετά την Κίνα ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς.

Καταλύτης το αέριο 

Μετά το ενδιαφέρον της κρατικής SOCAR για την εξαγορά της ελληνικής ΔΕΣΦΑ αλλά και εν όψει των τελικών αποφάσεων για τον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑΡ, και αζέροι επενδυτές προσανατολίζονται προς την Ελλάδα. Ετσι οι διμερείς σχέσεις φαίνεται ότι θερμαίνονται. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του Εμπορικού και Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας - Αζερμπαϊτζάν κ. Δημήτρη Μεταξά μπορεί τα τελευταία δέκα χρόνια οι Ελληνες να έχουν έστω και μικρή παρουσία στο Αζερμπαϊτζάν, αλλά οι συνθήκες έχουν ωριμάσει και είναι πλέον το σωστό timing για σημαντική επέκταση ελλήνων επιχειρηματιών. Μάλιστα, συνεχίζει ο ίδιος, οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν το 2015 στο Μπακού και η απευθείας αεροπορική σύνδεση Ελλάδας - Αζερμπαϊτζάν με την Aegean Airlines αυξάνουν τις πιθανότητες επιτυχίας των ελλήνων επιχειρηματιών.

Σε επιχειρηματικό και επενδυτικό φόρουμ που έγινε στο Αζερμπαϊτζάν πολλοί έλληνες επιχειρηματίες έκαναν επαφές και συνήψαν συμφωνίες με τοπικούς συνεργάτες. Μεταξύ αυτών οι εταιρείες Αλουμύλ, Σωληνουργεία Κορίνθου, Space Hellas, Ελληνικά Καλώδια, Diamonds, Optima, GP Construction, Nomos Travel κ.ά. Μία ακόμη εταιρεία που σκοπεύει να επεκταθεί στο Αζερμπαϊτζάν είναι η ελληνική εταιρεία κατασκευής και εμπορίας ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού Medispes, η οποία συμμετείχε στο πρόσφατο επενδυτικό φόρουμ, δημιούργησε επαφές και τώρα αναμένει τους καρπούς. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=514521

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS