Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ , NEWS - Διεθνή - Ιταλία: Υπό κατάργηση η κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Το Αμερικάνικο σύστημα της ελεύθερης χορηγίας ιδιωτών που συνδυάζεται όμως και με αυστηρούς οικονομικούς ελέγχους είναι και το πιο αξιόπιστο. Συνδυαζόμενο και με μια πιο ουσιαστική ετήσια συνδρομή όσων επιθυμούν να έχουν συμμετοχή στα κόμματα. Μόνο που αυτό απαιτεί και πιο συμμετοχικές διαδικασίες που θα προσελκύουν τους πολίτες. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Το ιταλικό υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Ενρίκο Λέτα κατέληξε σε καταρχήν συμφωνία για την κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων, απομένει πάντως ο λεπτομερής καθορισμός του μέτρου.

Ο ιταλός πρωθυπουργός σε μήνυμά του στο Twitter σημείωσε ότι «συμφωνήσαμε στην κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων. Το Γενικό Λογιστήριο του κράτους θα πρέπει, τώρα, να ετοιμάσει την σχετική ρύθμιση στην οποία θα βασιστεί το σχέδιο νόμου».

Από την πλευρά του ο Ματέο Ρέντσι, ο 38χρονος δήμαρχος της Φλωρεντίας που θεωρείται ο πιθανότερος επόμενος υποψήφιος πρωθυπουργός της κεντροαριστεράς, επιβεβαίωσε ότι μίλησε με τον πρωθυπουργό και ότι «η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς».

Η κίνηση αυτή της νέας ιταλικής κυβέρνησης συνασπισμού συνδέεται με μια σειρά σκανδάλων σπατάλης και υπεξαίρεσης κατά την τελευταία διετία, στα οποία ενεπλάκησαν στελέχη των μεγαλύτερων ιταλικών κομμάτων. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/world/article/?aid=514503

Share
Tags: ΔΙΕΘΝΗ , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS