Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - BLOGS , NEWS - Blogs - Αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού ακόμα και με διάλυση της ΝΔ

Το τελευταίο διάστημα, όσοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Πρωθυπουργό, ακόμα και στην Κίνα, κατανόησαν, ότι ο Αντώνης Σαμαράς, αναζητεί την επόμενη μεγάλη κίνηση που θα τον κάνει να κυριαρχήσει στο πολιτικό σκηνικό.

Ο Πρωθυπουργός, φέρεται σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newpost, να έχει συζητήσει με στενούς του συνεργάτες, αλλά και με κορυφαία στελέχη της ΝΔ, όπως τον αντιπρόεδρο του κόμματος και υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλο, για το ποια πρέπει να είναι αυτή η «μεγάλη κίνηση».

Κανείς δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει με ακρίβεια ποια θα είναι αυτή η μεγάλη κίνηση, αλλά είναι σίγουρο πως δεν συνδέεται με τις δράσεις που απορρέουν από το μνημόνιο.

Εκεί τα πράγματα είναι οριοθετημένα, αλλά αυτή η κίνηση για την οποία γίνεται λόγος, συνδέεται, όπως λένε οι γνώστες διαφόρων παρασκηνιακών συνάξεων και των σεναρίων που κυοφορούνται, με την αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού.

Ερμηνείες μπορεί να υπάρξουν πολλές, όπως και εικασίες ενδέχεται να υπάρξουν για τη μεγάλη κίνηση, που μπορεί να φθάνει ακόμα και στη διάλυση της ΝΔ ως κόμματος και της δημιουργίας ενός νέου σχηματισμού. Οι επόμενες ημέρες θα δείξουν, εάν όντως θα υπάρξει μεγάλη κίνηση ή θα μείνουμε και πάλι σε επίπεδο συζητήσεων και ζυμώσεων.

Την ίδια στιγμή όλοι στην κυβέρνηση συγκλίνουν στη διαπίστωση ότι «πρέπει να γίνει κάτι» και απαριθμούν τις εκκρεμότητες που υπάρχουν και τις λύσεις που πρέπει να δοθούν άμεσα για να μη χαθεί το καλό κλίμα της τελευταίας περιόδου.

Οι συνομιλητές του Πρωθυπουργού ισχυρίζονται ότι έχει πλήρη επίγνωση της εικόνας που παρουσιάζει η κυβέρνηση και ετοιμάζει την αντεπίθεσή του με «συνδυασμένες αποφάσεις στην κυβέρνηση και στο κόμμα». Σε κανέναν δεν εκδηλώνει τις προθέσεις του. Απλώς συζητεί με τους συνεργάτες του και ορισμένους υπουργούς και αναμένει την κατάλληλη ευκαιρία να εκδηλώσει τις πρωτοβουλίες του.

«Ας περιμένουμε λίγο ακόμη και βλέπουμε» είναι τώρα το σύνθημα στο Μέγαρο Μαξίμου, στο οποίο θεωρούν ότι ορόσημο είναι και το συνέδριο του κόμματος που θα γίνει το τελευταίο τριήμερο του Ιουνίου.

Η μεγάλη κίνηση δεν έχει ακόμα βρεθεί και η αναζήτηση θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες με μεγαλύτερη ένταση. Η κεντρική άποψη στο πρωθυπουργικό επιτελείο, είναι ότι δεν αρκούν μόνο οι επισκέψεις του Αντ. Σαμαρά στο εξωτερικό, όπως στην Κίνα που όπως λένε ήταν πολύ πετυχημένη, αλλά χρειάζονται και τομές.

Την ίδια στιγμή τα προβλήματα αυξάνουν τους πονοκεφάλους του Αντ. Σαμαρά που διαπιστώνει ότι ακόμα και η εφαρμογή του μνημονίου, ακόμα κολλάει. Πολλές ενέργειες εκκρεμούν, ενώ όσο υπάρχει στον αέρα η συζήτηση για τον ανασχηματισμό δυσχεραίνει την κατάσταση, αφού αρκετοί φοβούνται ότι θα αποχωρήσουν και γι’ αυτό και δεν ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν δράσεις του μνημονίου.

Την ίδια στιγμή, η κατάσταση στο εσωτερικό της ΝΔ, εν όψει του συνεδρίου της, λένε πως βαίνει από το καλό στο καλύτερο, καθώς αναμένονται επιστροφές στελεχών, ενώ δεν υπάρχουν και κινήσεις που συνιστούν εσωκομματική αντιπολίτευση.

Επί του ανασχηματισμού τα νεώτερα θα υπάρξουν, με βάσει τις τελευταίες πληροφορίες, μετά το συνέδριο της ΝΔ, παρά το γεγονός ότι ο Αντ. Σαμαράς έχει την πεποίθηση, ότι οι ανασχηματισμοί δεν λύνουν προβλήματα αλλά αντιθέτως διαταράσσουν την ομαλή εξέλιξη του κυβερνητικού έργου.

Βέβαια, ορισμένοι υπουργοί λένε ότι πίσω από αυτή τη θέση βρίσκεται η «εγγενής αδυναμία» του Μεγάρου Μαξίμου να«μοιράσει την τράπουλα χωρίς όρους» και ο φόβος ότι ένας ευρύς ανασχηματισμός θα αναδιατάξει εις βάρος του Πρωθυπουργού τα εσωκομματικά μέτωπα, αφού ουδείς εκ των κορυφαίων υπουργών θα αποδεχόταν ασμένως τη μετακίνησή του.

Τα προβλήματα όμως συσσωρεύονται και όλοι αναμένουν λύσεις που δεν υπάρχουν, ενώ υπάρχει ο κίνδυνος η κυβέρνηση να χάσει και την ομοιογένειά της και να εμφανίζεται με δυο ή και τρεις γραμμές σε πολλά θέματα.

Ιωάννης Μαρτέλλος 

ΠΗΓΗ: NEWPOST.GR
http://newpost.gr/post/217276/anadiataksi-toy-politikou-skinikou-akoma-kai-me-dialysi-tis-nd/

Share
Tags: BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS