Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Μπαρνιέ: Οι καταθέτες θα πληρώνουν τη χρεοκοπία μίας τράπεζας

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Αυτό που οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δεν μπορούν να αφήσουν τις αγορές να ησυχάσουν, πως να το χαρακτηρίσεις! Ο καταθέτης - επενδυτής είναι το νέο εφεύρημα! Ακόμα κι αν μια τράπεζα καταρρεύσει από επενδύσεις σε κρατικά ομόλογα κ.Μπαρνιέ; Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο επίτροπο, Μισέλ Μπαρνιέ, οι καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ, οι οποίες ως γνωστόν δεν καλύπτονται από την εγγύηση του κράτους, θα «επιστρατεύονται» σε περίπτωση χρεοκοπίας μιας τράπεζας.

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας θα έπεται, μόνο στην περίπτωση που τα κεφάλαια δεν επαρκούν. Ο αρμόδιος Ευρωπαίος επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ είναι ξεκάθαρος. Και όλα δείχνουν ότι οδεύουμε προς παγίωση του «κυπριακού» μοντέλου. Παρ’ όλα αυτά, ο κ. Μπαρνιέ θεωρεί δεδομένο ότι η τραπεζική ενοποίηση θα θωρακίσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ευρωζώνης, καθιστώντας το ενδεχόμενο πλήγματος στις καταθέσεις ακραίο σενάριο. Ο Γάλλος αξωματούχος υποστηρίζει ότι καταθέτες, ομολογιούχοι και μέτοχοι των τραπεζών έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν τους κανόνες του παιχνιδιού. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_19/05/2013_499619

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS