Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - Κοινωνία - Θλιβερές πρωτιές στην ανεργία για τις ελληνικές περιφέρειες

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Βέβαια στις πρώτες οκτώ περιφέρειες με τη μεγαλύτερη ανεργία οι επτά είναι Ισπανικές! Η ουσία βρίσκεται στη διαχρονική έλλειψη οράματος περιφερειακής πολιτικής με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες των τοπικών κοινωνιών. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Θλιβερές πρωτιές στην ανεργία κατείχαν οι ελληνικές περιφέρειες το 2012, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Eurostat για την ανεργία στις περιφέρειες της Ε.Ε.

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, η περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας είναι η πέμπτη περιφέρεια της Ε.Ε. με το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας (29,9%) και η πρώτη στην Ε.Ε. στην ανεργία των νέων (15 έως 24 ετών) με ποσοστό 72,5%. Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στην Ε.Ε. καταγράφουν οι ισπανικές περιφέρειες. Πρώτες έρχονται η Θέουτα (38,5%), η Ανδαλουσία (34,6%), η Εξτρεμαδούρα (33%) και τα Κανάρια Νησιά (33%) και ακολουθούν η Δυτική Μακεδονία (29,9%), οι ισπανικές περιφέρειες Μελίλα (28,6%), η Καστίγια Λα Μάντσα (28,5%), η Μουρθία (27,9%) και η Στερεά Ελλάδα (27,8%). (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
http://www.naftemporiki.gr/finance/story/654932

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS