Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - Η Σκανδιναβία ο επόμενος σταθμός Σαμαρά

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Μετά τις υποδομές και την ενεργειακή στρατηγική, η προσέγγιση των τεχνολογικών εξελίξεων αιχμής στις οποίες η Σκανδιναβία πρωτοπορεί. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Συνέχεια στον «κύκλο» των επισκέψεών του σε μεγάλες χώρες με σημαντική οικονομική δύναμη σχεδιάζει να συνεχίσει ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, καθώς θεωρεί ότι η σημερινή εικόνα της Ελλάδας είναι απολύτως ελκυστική για μεγάλες επενδύσεις.

Άλλωστε, η φράση που μονίμως υπάρχει στις ομιλίες του εντός και εκτός Ελλάδας πλέον είναι πως το «Grexit» έχει γίνει πλέον «success story», ενώ, όπως τονίζουν στενοί του συνεργάτες, τα όσα έγιναν στην Κίνα αποτελούν θετικό δείγμα για τη στήριξη που μπορεί να έχει η χώρα μας στην πορεία εξόδου από την κρίση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί επισήμως, ο επόμενος σταθμός των επισκέψεων του κ. Σαμαρά θα είναι οι σκανδιναβικές χώρες, όπου δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στην Ελλάδα και υπάρχει ενδιαφέρον για επέκταση των επενδύσεών τους αλλά και για εμπλοκή τους στο real estate.

Η Σουηδία και η Φινλανδία, ειδικότερα, ενδιαφέρουν την κυβέρνηση, καθώς υπάρχουν μεγάλες εταιρείες των δύο συγκεκριμένων χωρών που ενδιαφέρονται να επεκταθούν στην Ελλάδα (π.χ. Nokia). Η επίσκεψη αυτή, εφόσον οριστικοποιηθεί, είναι πιθανόν να γίνει μέσα στον Ιούνιο, καθώς ο κ. Σαμαράς θέλει να δώσει άμεσα συνέχεια στο επιτυχημένο ταξίδι της Κίνας. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63830797

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS