Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS - Άρθρα - Επιλογές για αποτελέσματα

Το ταξίδι απέδωσε. Τουλάχιστον από άποψη υποσχέσεων και έκφρασης προθέσεων δεν θα μπορούσε να είναι αποτελεσματικότερο. Μένει τώρα να αποδειχθεί αν και πότε θα γίνουν πραγματικότητα όσα συζητήθηκαν αυτές τις μέρες. Κι αυτό είναι κάτι που δεν θα κριθεί τόσο από τη συνέπεια των Κινέζων, αλλά από τη δική μας ικανότητα να ανταποκριθούμε στους ρυθμούς με τους οποίους είναι συνηθισμένοι να κλείνουν τις δουλειές τους.

Είναι γνωστές οι δυσλειτουργίες της ελληνικής δημόσιας διοίκησης. Και εξίσου γνωστό είναι ότι η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί ουσιαστικά, παρά τις υποχρεώσεις που μας έχουν επιβληθεί από τα μνημόνια. Αρα προϋπόθεση για να προχωρήσει το συγκεκριμένο επενδυτικό πρόγραμμα, όπως και κάθε άλλο σοβαρό επενδυτικό ενδιαφέρον, είναι η ενίσχυση με κάθε τρόπο των αρμόδιων υπηρεσιών και η διασφάλιση ότι οι σχετικές διαδικασίες θα διεκπεραιωθούν το συντομότερο δυνατό.

Έμμεσα, πλην όμως αναπόφευκτα, επανέρχεται έτσι το θέμα της ανασυγκρότησης της κυβερνητικής μηχανής και της λογικής με την οποία στελεχώνεται ο κρατικός μηχανισμός. Υπάρχουν προβλήματα που μόνο ένας ανασχηματισμός μπορεί να λύσει. Αλλά έχει αφεθεί για αργότερα. Προφανώς για μετά το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως υπάρχουν και προβλήματα από τις επιλογές που γίνονται για καίριες θέσεις του κρατικού μηχανισμού. Υποτίθεται ότι η κρισιμότητα των στιγμών και ο τρικομματικός χαρακτήρας της κυβέρνησης θα επέβαλλαν αυστηρά αξιοκρατικές επιλογές, αλλά δυστυχώς η κομματική προέλευση και οι προσωπικές γνωριμίες και σχέσεις, ακόμη και ο τόπος καταγωγής, εξακολουθούν να θεωρούνται καθοριστικής σημασίας κριτήρια για την ανάληψη σοβαρών και κρίσιμων καθηκόντων.

Ας ελπίσουμε ότι η απόδοση της κρατικής μηχανής θα μας διαψεύσει και τελικά θα μας εκπλήξει ευχάριστα. Αλλά καλό θα είναι να παρακολουθεί σε καθημερινή βάση ο πρωθυπουργός τις σχετικές εξελίξεις. Περιθώρια για κωλυσιεργίες δεν υπάρχουν.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22786&subid=2&pubid=63830362

Share
Tags: ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS