Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Πολιτική - "Σαμαράς προς τρόικα: Όχι σε νέα μέτρα"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Από τη μια, η ανήμπορη κι εσωτερικά σπαρασόμενη κυβέρνηση κι από την άλλη η δογματική Τροϊκανή αντίληψη για την οικονομία, οδηγούν τη χώρα σε ανυπόφορη ύφεση. Το να μην μπορείς να παραδεχτείς το αρχικό σου λάθος σε οδηγεί συνεχώς σε ακόμα μεγαλύτερα! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Την άποψη ότι το μνημόνιο βυθίζει τη χώρα όλο και πιο βαθιά στην ύφεση και πως δεν πρέπει να υπάρξουν νέα μέτρα, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ν. Δ. κ. Αντ. Σαμαράς κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την τρόικα, η οποία ολοκληρώθηκε περίπου στις δυο το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ο κ. Σαμαράς στην 80λεπτη συνάντηση, επανέλαβε στους εκπροσώπους της τρόικας, που πιέζουν για πιστή εφαρμογή του προγράμματος, τις προτάσεις του με επίκεντρο το Ζάππειο ΙΙ για την έξοδο από την κρίση και ζήτησε τη ριζική αλλαγή της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής.

Ο πρόεδρος της Ν. Δ. αναφέρθηκε στην τραγική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και στην πίεση που δέχονται κοινωνικές ομάδες, υπογραμμίζοντας ότι υπό αυτές τις προϋποθέσεις δεν πρέπει να επιβληθούν νέα μέτρα, λέγοντας ότι αυτά δεν θα τα αντέξουν πολίτες και επιχειρήσεις.

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι από την τελευταία φορά που συναντήθηκε αντιπροσωπεία της Ν. Δ. με την τρόικα (στις 25 Μαΐου 2011) επιδεινώθηκαν όλα τα δημοσιονομικά και μακροοικονομικά μεγέθη.

Σε αυτό το πλαίσιο τόνισε ότι επιβάλλεται η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου, ώστε να αλλάξει η οικονομική πολιτική και να μπορέσει να υπάρξει επανεκκίνηση της οικονομίας με τελικό στόχο τη μείωση του ελλείμματος.

Στον τρίτο όροφο των γραφείων της Ν. Δ., και λίγα μέτρα από το γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντ. Σαμαρά, έγινε μια «αυστηρά τεχνοκρατική και υπηρεσιακή» συζήτηση, όπου οι τελευταίες εξελίξεις βρέθηκαν στο επίκεντρο.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι δυο αντιπρόεδροι της Ν. Δ., οι κκ. Στ. Δήμας και Δ. Αβραμόπουλος, οι αναπληρωτές τομεάρχες Οικονομίας κκ. Χρ. Σταϊκούρας και Ν. Μηταράκης και οι σύμβουλοι του κ. Σαμαρά, οι κκ. Ι. Μουρμούρας και Χρ. Λαζαρίδης. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=417255&h1=true


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS