Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Μηνύσεις κατά τραπεζικών κολοσσών από την Ουάσιγκτον"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Οι ΗΠΑ θα έπρεπε πρωτίστως να αναλογιστούν τις ευθύνες τους για τη δημιουργία και συντήρηση (μέσω δικών της εγγυήσεων) των τραπεζών χορήγησης επισφαλών στεγαστικών δανείων οι οποίες αφού κερδοσκόπησαν, οδήγησαν στη διασπορά τοξικών ομολόγων που κατέκλυσαν τις αγορές με τις γνωστές συνέπειες! Ο καλύτερος έλεγχος των αγορών (σορτάρισμα, cds) και η θέσπιση ξεκάθαρων κανόνων ελέγχου στις διαδικασίες χορηγήσεως δανείων θα έπρεπε να θεωρούνται δεδομένες κινήσεις που όμως δεν έχουν ακόμα προωθηθεί. Οι κινήσεις εντυπωσιασμού εςνόψει των επόμενων Προεδρικών εκλογών δεν λύνουν το πρόβλημα, ούτε μας προφυλάσσουν από την επανάληψη παρόμοιων πρακτικών. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Στο στόχαστρο 12 τράπεζες, μεταξύ των οποίων η Bank of America, η JP Morgan Chase, η Goldman Sachs και η Deutsche Bank. Κατηγορούνται για παραπλανητική παρουσίαση στοιχείων που οδήγησαν στην "έκρηξη" του 2008.

Αγωγές δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά μεγάλων τραπεζών για παραπλανητική παρουσίαση στοιχείων που οδήγησαν στη στεγαστική φούσκα του 2008 καταθέτει η αμερικανική κυβέρνηση.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "New York Times", η οποία επικαλείται τρεις πηγές, ο Ομοσπονδιακός Οργανισμός Στεγαστικής Χρηματοδότησης (FHFA), που ιδρύθηκε το 2008 για να εποπτεύει την αμερικανική στεγαστική αγορά, αναμενόταν να μηνύσει χθες (ή το αργότερο την Τρίτη) περισσότερες από 12 τράπεζες, μεταξύ των οποίων οι αμερικανικοί κολοσσοί Bank of America, JP Morgan Chase, Goldman Sachs, καθώς και η γερμανική Deutsche Bank.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα υποστηρίξει ότι οι τράπεζες δεν έκαναν τους απαιτούμενους ελέγχους για την υγεία των στεγαστικών δανείων, τους οποίους επέβαλλε η αμερικανική νομοθεσία, και αγνόησαν τις ενδείξεις ότι είχαν παραποιηθεί ή "φουσκωθεί" τα εισοδήματα των αιτουμένων στεγαστικών δανείων.
Μάλιστα, σύμφωνα με το Reuters, η πρακτική των στεγαστικών τραπεζών στις Ηνωμένες Πολιτείες να δίνουν δάνεια σε πελάτες τους για να αγοράσουν σπίτια πολύ ακριβότερα απ' ό,τι στην πραγματικότητα μπορούσαν να αποκτήσουν με το εισόδημά τους ήταν η βασική αιτία της έκρηξης της στεγαστικής αγοράς της χώρας. (Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...)


ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63349107

Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS