Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Πολιτική - "Παραιτήθηκε η επικεφαλής της Επιτροπής για τις «μαύρες» προβλέψεις"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Βαριά κουβέντα αλλά δεν υπάρχει πιο ταιριαστός χαρακτηρισμός από το "φασιστική νοοτροπία"! Όταν άτομα, που οι ίδιοι αξιοποίησαν, δεν υποθάλπουν τις πολιτικές τους φιλοδοξίες και τη συντήρηση μιας επίπλαστης εικόνας εγκυρότητας και υπευθυνότητας, τους καρατομούν; Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Η επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, Στέλλα Μπαλφούσια υπέβαλε την παραίτηση της στον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν δίστασε να «αδειάσει» την επιτροπή της οποίας τα μέλη βρίσκονται ένα βήμα πριν από την καρατόμηση εκφράζοντας έτσι την έντονη δυσαρέσκειά του για τις προβλέψεις σχετικά με το χρέος.

Η επικεφαλής του γραφείου κ. Στέλλα Μπαλφούσια –υπενθυμίζεται – ορίστηκε μετά από εισήγηση του προέδρου της Βουλής στη διάσκεψη των προέδρων και εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία. Ενώ τα τρία μέλη του γραφείου (οι κύριοι Ηλίας ΤζαβαλήςΒασίλης Πατσουράκης και Βασίλης Μανεσιώτης) εγκρίθηκαν από την επιτροπή «απολογισμού και του γενικού ισολογισμού του Κράτους και ελέγχου της εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Κράτους» μόνο από το ΠΑΣΟΚ και αφού είχε προηγηθεί μία θυελλώδης συνεδρίαση με τους κυρίους ΑνδρουλάκηΦλωρίδηΓείτονα καιΜακρυπίδη να έχουν αντιρρήσεις για τη διαδικασία ορισμού των μελών από την κα Μπαλφούσια μιλώντας ουσιαστικά για «προτεινόμενους» από το Υπουργείο Οικονομικών.

Ο υπουργός Οικονομικών απέδωσε στη συγκεκριμένη υπηρεσία...απειρία διαχείρισης αυτών των θεμάτων.

«Το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής είναι προφανές ότι δεν διαθέτει ακόμη τη γνώση, την εμπειρία και την υπευθυνότητα υπεύθυνων διεθνών οργανισμών. Το χθεσινό κείμενο, συνεπώς, δεν διαθέτει τα στοιχεία εγκυρότητας αντίστοιχων διεθνών εκθέσεων» τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, σε αντίθεση με το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, όλοι οι υπεύθυνοι διεθνείς οργανισμοί (όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ και ο ΟΟΣΑ) και όλες οι υπεύθυνες εθνικές ανεξάρτητες αρχές (όπως η Τράπεζα της Ελλάδος) γνωρίζουν με ποιον τρόπο καταρτίζονται, διασταυρώνονται και δημοσιοποιούνται εκθέσεις για την κατάσταση και τις προοπτικές των μακροοικονομικών και δημοσιονομικών μεγεθών. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: REAL 
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=89751&catID=1


Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS