Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Κοινωνία - "ΣτΕ: Αντισυνταγματική η διατήρηση των κλειστών επαγγελμάτων"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Η απόφαση μοιάζει λογική, αλλά η συγκεκριμένη διατύπωση υπάρχει στο Σύνταγμα εδώ και  δεκαετίες. Υπονοεί δηλαδή ότι όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα λειτουργούσαν αντισυνταγματικά κρατώντας κλειστά ή προστατευμένα κάποια επαγγέλματα; Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Το δρόμο για την απελευθέρωση όλων των επαγγελμάτων ανοίγει απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία η διατήρηση οποιουδήποτε κλειστού επαγγέλματος είναι αντισυνταγματική.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου, η οποία αναμένεται να εκδοθεί εντός των επόμενων ημερών, βασίζεται στην πρώτη παράγραφο του άρθρου 5 του Συντάγματος, σύμφωνα με την οποία, "καθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας, εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη". Σύμφωνα με το σκεπτικό του ΣτΕ, η ελευθερία επιλογής και άσκησης επαγγέλματος αποτελεί ιδιαίτερη εκδήλωση του δικαιώματος της προσωπικής και οικονομικής ελευθερίας. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS