Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΑ - Άρθρα - "Καινούργια κόλπα για να βάζουν χέρι στο δημόσιο ταμείο"

Του Θανάση Λυρτσογιάννη

Καινούργια κόλπα αυτά µε τις µη κυβερνητικές οργανώσεις που χρηµατοδοτούνται για να βρίσκουν δουλειά σε ανέργους. Φαίνεται πως το DNA ορισµένων παραµένει σταθερά µπολιασµένο µε τα κόλπα που τους επιτρέπουν να βάζουν χέρι στο δηµόσιο ταµείο. Παλιά µου τέχνη κόσκινο, θα έλεγε ο θυµόσοφος λαός.
Ας τελειώνουµε επιτέλους µε όλες αυτές τις παλιές τέχνες που είχαν ως αποτέλεσµα την κατασπατάληση των χρηµάτων των φορολογουµένων. Να µπει οριστικό τέλος σε όλες αυτές τις πρακτικές που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής, σε όλες εκείνες τις συνήθειες που συντηρούν τη διαφθορά και που επιτρέπουν στα τρωκτικά του δηµοσίου χρήµατος να γλεντοκοπούν εις υγείαν των κορόιδων. Είναι πραγµατικά αδιανόητο την ώρα που καυτηριάζεται η διαφθορά να παρατηρούνται φαινόµενα αδιαφάνειας στη διάθεση του δηµόσιου χρήµατος. Είναι ασύλληπτο όταν µειώνονται οι µισθοί και τα επιδόµατα συνταξιούχων και µισθωτών, όταν η φορολογία αδειάζει τα πορτοφόλια των πολιτών, να υπάρχουν ακόµα τέτοια φαινόµενα.
Επιτέλους η κυβέρνηση ας κλείσει ερµητικά όλες τις τρύπες που επιτρέπουν σε ασυνείδητους και επιτήδειους να καρπώνονται τους κόπους και τις θυσίες του λαού. Οφείλει στο όνοµα του δικαίου και της ισότητας των πολιτών να προχωρήσει ένα βήµα πιο πέρα. Να απαιτήσει να επιστρέψουν τα χρήµατα όσοι αποδεδειγµένα έχουν καταχραστεί δηµόσια κονδύλια ή περιουσία. Και προπαντός να αλλάξει τον νόµο περί ευθύνης υπουργών ώστε να µην παραγράφεται ποτέ το αδίκηµα που διέπραξε πολιτικός κατά την άσκηση των καθηκόντων του.


ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22793&subid=2&pubid=63343132


Share


Tags: ΑΡΘΡΑ

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS