Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Κοινωνία - "Παράνομα καταστήματα στις γειτονιές της Αθήνας"

Ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της δημόσιας υγείας αποτελεί η λειτουργία εκατοντάδων καταστημάτων, που σε πολλές περιπτώσεις, στερούνται μόνιμης άδειας, στις πυκνοκατοικημένες γειτονιές της Αθήνας και των άλλων μεγάλων αστικών πόλεων.

Τα στοιχεία που προέρχονται τόσο από το ένστολο προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας όσο και από τις εκθέσεις των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης αλλά και τις έγγραφες μηνυτήριες καταθέσεις πολιτών είναι συνταραχτικά.

Ίντερνετ καφέ στην περιοχή της πλατείας Αμερικής σερβίρει φαγητό τους θαμώνες του, το οποίο παρασκευάζεται παράνομα, στο υπόγειό του.

Ψιλικατζίδικο στην περιοχή του Βοτανικού λειτουργεί ως μανάβικο, ενώ παράλληλα πουλά συσκευασμένα αλλαντικά, και στο ψυγείο του «φυλάει» κρέατα και ψάρια για τους «καλούς» πελάτες του.

Στην Αγία Ζώνης στην Κυψέλη συγκεκριμένα μαγαζιά που δεν έχουν άδεια καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, διαθέτουν αντί χαμηλού αντιτίμου, αλκοολούχα ποτά για σπιτική, κυρίως κατανάλωση, που όμως έχουν φτιαχτεί σε παράνομα εργαστήρια.

Το ίδιο συμβαίνει και σχεδόν σ’ όλη την έκταση που περικλείεται από τις αρχές της Δροσοπούλου και τους γύρω δρόμους μέχρι και την Γαλατσίου.

Όσο για τους ελέγχους από τη Δημοτική Αστυνομία είναι ιδιαίτερα πλημμελείς ειδικά σε καταστήματα που διατηρούν μετανάστες, καθώς λένε ότι οι άνδρες της αδυνατούν να συνεννοηθούν μαζί τους και «συνήθως δεν βγάζουν άκρη».

Ακόμη κι όταν επιβάλλουν για διαπιστωμένες παραβάσεις πρόστιμα, αυτό στις περισσότερες περιπτώσεις δεν πληρώνεται, καθώς είτε στο εν λόγω μαγαζί μπαίνει λουκέτο είτε μεταβιβάζεται εικονικά σε κάποιο άλλο αλλοδαπό.

Παλαιότερη έρευνα των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης έδειξε ότι ένα στα τρία καταστήματα δεν διαθέτει άδεια λειτουργίας, ενώ και όσα είναι νόμιμα, ένα μεγάλο ποσοστό που φτάνει το 70% έχει προβεί σε παραβάσεις, είτε με αυθαίρετες κατασκευές είτε με κατάληψη κοινόχρηστου χώρου.

ΠΗΓΗ: ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ
http://www.adesmeytos.gr/news.php?aid=46166


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS