Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Τραπεζικός πυρετός μετά το μεγάλο «deal»"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Κάπως καθυστερημένα δεν "κάψωσαν" οι Έλληνες τραπεζίτες; Έπρεπε να αγγίξουν τον "πάτο" της χρηματιστηριακής απαξίωσης για να συνειδητοποιήσουν την ανάγκη διαρθρωτικών κινήσεων στο εσωτερικό τοπίο; Κάλλιο αργά παρά ποτέ, πάντως! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Άνοιξε ο δρόμος για ανατροπές στις τράπεζες. Ξεκινούν πυρετώδεις διαβουλεύσεις και διεργασίες για νέες συμφωνίες.

Στα ύψη εκτοξεύθηκε το Σαββατοκύριακο το θερμόμετρο στον τραπεζικό χώρο. Και θα συνεχίσει να χτυπάει ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η συγχώνευση της Alpha με τη Eurobank πυροδοτεί γενικές ανακατατάξεις στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα αλλά και στην ελληνική οικονομία.
Οι ανταγωνιστές των δύο τραπεζών δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια και τα μηνύματα λένε πως οι απαντήσεις θα έρθουν σύντομα. Το επόμενο τετράμηνο και ειδικότερα το διάστημα μετά τον έλεγχο της Black Rock και την κατάληξη της συμφωνίας για τη ρύθμιση του χρέους του ελληνικού Δημοσίου και ως το τέλος του χρόνου, οι τράπεζες θα βρίσκονται στη διακεκαυμένη ζώνη.

Στο παρελθόν η Εθνική καλόβλεπε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Οι πολλές καταθέσεις που διαθέτει θα μπορούσαν να συμβάλουν στην παροχή ρευστότητας στην ελληνική οικονομία. Αγκάθι αποτελεί ο μεγάλος αριθμός ομολόγων που έχει το Τ.Τ. στο χαρτοφυλάκιό του.
Πάντως, δεν πρέπει να αποκλειστεί κάποια έκπληξη, αφού οι δύο άνδρες με τις κινήσεις τους δείχνουν πως τους αρέσει να εκπλήσσουν.
Για τους άλλους παίκτες θα πρέπει να λάβουμε υπόψη πως σε καμία περίπτωση δεν θέλουν οι τράπεζες να πέσουν στα χέρια του Δημοσίου μέσω της χορήγησης κεφαλαίων από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Επομένως θα εξετάσουν όλα τα ενδεχόμενα για να αποφύγουν την ασφυκτική αγκαλιά του Δημοσίου.
Για την Τράπεζα Πειραιώς κυκλοφορούν δύο σενάρια. Το πρώτο αφορά στην αναζωογόνηση του φλερτ με την Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Οι εκτιμήσεις τραπεζικών κύκλων αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να δούμε να ξανασμίγουν οι κ. Μιχάλης Σάλλας και Ανδρέας Βγενόπουλος μέσω της στενότερης επαφής της Τράπεζας Πειραιώς με τη Μαρφίν. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63339045

Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS