Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΑ - Άρθρα - "Ψέματα και στο βάθος εκλογές"

Του Νάσου Χατζητσάκου

Η τακτική της κυβέρνησης να «καρατομεί» χωρίς δισταγμό, πλέον, ακόμη και στελέχη που διόρισε, εάν παρεκκλίνουν από τη γραμμή της (με χαρακτηριστική την περίπτωση της επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού Σ. Σάββα – Μπαλφούσια, η οποία «παραιτήθηκε» χθες, μετά την επίθεση που δέχθηκε από τον υπουργό Οικονομικών), και να αποκρύπτει την αλήθεια για τα επερχόμενα νέα μέτρα σε βάρος των συνταξιούχων, μέσα από μια πρώτη ανάλυση οδηγεί σε δύο συμπεράσματα: Το Μαξίμου θυμίζει τις τελευταίες ημέρες της Πομπηίας, αλλά το «σύστημα ΠΑΣΟΚ» κερδίζει χρόνο πριν από την επόμενη καταιγίδα περικοπών, ενδεχομένως για να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές-«εξπρές» και να μοιραστεί ποσοστό των ακολουθούμενων αποτυχημένων πολιτικών με τη Ν.Δ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ότι ο πρωθυπουργός παρακολουθεί σαν άλλος Πόντιος Πιλάτος τα στελέχη του να «σφάζονται» κατά τη διάρκεια των Υπουργικών Συμβουλίων και αναλώνεται συχνά πυκνά σε πτήσεις προς χώρες του εξωτερικού. Τα «ηνία» εντός Ελλάδας -σε μεγάλο βαθμό- έχει ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος προσπαθεί να διασώσει το πολιτικό του κύρος. Τα άτομα του «νεοπαπανδρεϊκού» περιβάλλοντος κονταροχτυπιούνται ανοιχτά με μερίδα κυβερνητικών, προερχόμενων από το πάλαι ποτέ ισχυρό «εκσυγχρονιστικό» μπλοκ, και οι τροϊκανοί, διαβλέποντας το ναυάγιο, βάζουν πλάτες, ζητώντας, πλέον, σε χαμηλούς τόνους (σχεδόν σιωπηρά) τη λήψη νέων μέτρων. 


Όμως, τόσο οι πιστωτές όσο και η κυβέρνηση έχουν τους κατάλληλους μηχανισμούς για να γνωρίζουν ότι από εδώ και στο εξής κάθε νομοθετική ρύθμιση που θα οδηγεί σε περαιτέρω περικοπές μοιάζει με «σταγόνα» που θα πέφτει πάνω στο ήδη υπερχειλισμένο «ποτήρι της οργής». Για το λόγο αυτό φαίνεται ότι έχουν συναποφασίσει να μην πουν ακόμη στους πολίτες τι επιπλέον «μέλλει γενέσθαι» (όπως για παράδειγμα τις αναπόφευκτες δραστικές περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις το 2012), περιμένοντας να δουν πώς θα διαμορφωθεί το κοινωνικό τοπίο μέσα στο φθινόπωρο και να προχωρήσουν σε εκλογές αναζητώντας συνενόχους.


ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
http://www.e-typos.com/content.aspx?cid=27459&catid=7

Share


Tags: ΑΡΘΡΑ

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS