Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΑ - Άρθρα - "Το κορυφαίο των δημοψηφισμάτων"

Του Δημήτρη Κοτταρίδη

Η ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ πλέον η κυβέρνηση είναι τουλάχιστον κωμική. Αντί να τηρήσουν έστω τα προσχήματα και να προσπαθήσουν να κυβερνήσουν, το ένα μετά το άλλο τα στελέχη προσπαθούν να πείσουν τη Ν.Δ. να δεχτεί να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ. Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε κορυφαία στελέχη βρήκαν ως αφορμή την υπερψήφιση από την αξιωματική αντιπολίτευση του νομοσχεδίου για την Παιδεία και ουσιαστικά έθεσαν θέμα συγκυβέρνησης, είτε πριν από εκλογές είτε μετά. Ακολούθησε η συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Αντώνη Σαμαρά, όπου, αν και το θέμα δεν ετέθη μέσα στο γραφείο του προέδρου της Ν.Δ., ο υπουργός Οικονομικών το έθεσε με δηλώσεις του έξω από αυτό. Το κλίμα της… παιδικής χαράς που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ συνεχίστηκε με την οξύτατη αντιπαράθεση του Γιάννη Ραγκούση με τον Δημήτρη Ρέππα, με αφορμή την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων.


ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ πως δεν ξέρει πια τι να κάνει. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έβγαλε μια ανακοίνωση στηρίζοντας και τον Ρέππα και τον Ραγκούση και κατακεραυνώνοντας τους... ταξιτζήδες, σαν να ευθύνονται αυτοί για το κυβερνητικό αλαλούμ που επικρατεί. Ακολούθησαν φήμες και σενάρια για παραίτηση πότε του ενός υπουργού και πότε του άλλου και τελικά το Μέγαρο Μαξίμου, δηλαδή το γραφείο του ίδιου του πρωθυπουργού, αποφάσισε να παρέμβει εκφράζοντας τη δυσφορία του για τα όσα συμβαίνουν, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα ανεχτεί τη συνέχιση αυτής της κατάστασης. Δηλαδή, με άλλα λόγια, ο Γιώργος Παπανδρέου μάς λέει πως αν σήμερα συνεχιστούν οι διαρροές και οι κόντρες θα στείλει τους κ.κ. Ρέππα και Ραγκούση σπίτι τους.

Δεν γνωρίζω αν υπάρχει έστω και ένας Ελληνας που να πιστεύει πως ο πρωθυπουργός ελέγχει την κατάσταση, το σίγουρο όμως είναι πως, όταν η ομάδα παρουσιάζει αυτά τα φαινόμενα αποσύνθεσης, τότε σίγουρα φταίει ο προπονητής. Το ηθικό στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι καταρρακωμένο, καθώς και οι ίδιοι γνωρίζουν πως η πολιτική που τους έχει επιβληθεί δεν μπορεί να οδηγήσει πουθενά, ενώ είναι σαφές πως οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, οι υπουργοί θα αντιμετωπίσουν τεράστιο πρόβλημα επανεκλογής τους στο Κοινοβούλιο σε περίπτωση εκλογών. Ετσι όμως η ομάδα δεν προχωρά. Και μάλιστα όταν η ομάδα αυτή έχει αναλάβει να σώσει τη χώρα από την καταστροφή.

Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΠΛΕΟΝ για να γλιτώσουμε από αυτόν το θίασο δεν είναι ούτε η συναίνεση, αλλά ούτε η συγκυβέρνηση. Είναι οι εκλογές. Ας κάνει λοιπόν ο πρωθυπουργός που κόπτεται τόσο για τα δημοψηφίσματα το καλύτερο δημοψήφισμα για τον τόπο. Και ας αποφασίσει η ελληνική κοινωνία.

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΕΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
http://www.e-typos.com/content.aspx?cid=27362&catid=7


Share


Tags: ΑΡΘΡΑ

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS