Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ - Διεθνή - "Στο κόκκινο Τουρκία - Ισραήλ"

Η Αγκυρα προχωρεί σε άμεση απέλαση του Ισραηλινού πρέσβη. Υποβαθμίζονται οι διπλωματικές σχέσεις και αναστέλλονται στρατιωτικές συμφωνίες με το Τελ Αβίβ.

Απρόβλεπτες διαστάσεις λαμβάνει η κρίση στις σχέσεις Τουρκίας και Ισραήλ. Η Aγκυρα προχώρησε χθες στην απέλαση του Ισραηλινού πρεσβευτή στην τουρκική πρωτεύουσα καθώς και στην υποβάθμιση των διπλωματικών σχέσεων και την αναστολή των στρατιωτικών συμφωνιών με το Ισραήλ μετά την έκθεση του ΟΗΕ για τον στολίσκο αρωγής προς τη Γάζα και την άρνηση της χώρας να ζητήσει συγνώμη για την επίθεση που στοίχισε το 2010 τη ζωή σε εννέα Τούρκους.

"Οι σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και το Ισραήλ περιορίζονται στο επίπεδο του δεύτερου γραμματέα (της πρεσβείας). Ολοι οι αξιωματούχοι με βαθμό ανώτερο από αυτόν, όπως ο πρεσβευτής, θα επιστρέψουν στη χώρα τους πριν από την Τετάρτη", ανακοίνωσε χθες ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Αχμέτ Νταβούτογλου.
Στην έκθεση του ΟΗΕ για την επιδρομή στο πλοίο Mavi Marmara, η οποία δόθηκε την Πέμπτη στη δημοσιότητα μέσω της ιστοσελίδας των "New York Ti-mes", αναφέρεται ότι ο ισραηλινός ναυτικός αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας είναι νόμιμος, όμως το Ισραήλ χρησιμοποίησε υπέρμετρη βία. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63349110


Share


Tags: ΔΙΕΘΝΗ

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS