Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Πολιτική - "Οι παραγωγικοί φορείς ζητούν, η κυβέρνηση δεν έχει"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Η κυβέρνηση δεν ενοχλείται από το γεγονός ότι ένα "πρόγραμμα" που το χαρακτηρίζει αναγκαίο, έφερε μεγαλύτερη ύφεση τη 2η χρονιά εκτέλεσης του, που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να αρχίζουν τα θετικά μηνύματα! Άρα και λάθος συνταγή και ανικανότητα διαχείρισης! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Αποδέκτης των ανησυχιών και των παραπόνων των κοινωνικών φορέων έγινε ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια τετράωρης σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Το «παρών» έδωσαν οι εκπρόσωποι έντεκα φορέων και δέκα υπουργοί.

Το καλάθι του πρωθυπουργού θα είναι αδειανό, δεδομένων των ασφυκτικών συνθηκών που έχουν δημιουργήσει στην οικονομία ύφεση και Μεσοπρόθεσμό και των πιέσεων της τρόικας για ακόμη πιο σφιχτή πολιτική. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ο ο Γ. Παπανδρέου αρκέστηκε να δηλώσει ότι κατανοεί τις αντιρρήσεις των παραγωγικών δυνάμεων στην πολιτική που ακολουθείται, υποστηρίζοντας παράλληλα, ότι πρέπει να ληφθούν δυσάρεστες αποφάσεις "για το καλό της χώρας".
Οι εκπρόσωποι των φορέων ζήτησαν να ληφθούν γρήγορα πολιτικές αποφάσεις, ώστε να ξεκαθαρίσει η πολιτική και η οικονομική ατμόσφαιρα, ενώ φέρονται να εξέφρασαν κα έντονες επιφυλάξεις για τους χειρισμούς στο ζήτημα του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων.
Εκπρόσωποι των φορέων, όπως οι πρόεδροι της ΓΣΕΒΕΕ, Δημήτρης Ασημακόπουλος, και της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, ζήτησαν να μην εφαρμοστεί η αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση, αίτημα το οποίο δεν έγινε αποδεκτό από την κυβέρνηση, όπως είπαν κατά την έξοδό τους από το Μαξίμου. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=305502

Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS