Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Ρίχνουν τους τόνους Βενιζέλος - τρόικα"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Αυτή η εμφανιζόμενη ως προσωρινή ασυμφωνία χαρακτήρων (τρόικας-κυβέρνησης) μπορεί να είναι απλά ένα επικοινωνιακό τέχνασμα "επαναστατικής" γυμναστικής ενόψει ΔΕΘ;. Τόση "σύγκρουση" υπό τη σκιά της πρωτοφανούς ύφεσης δεν αντέχεται! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Δεν υπήρξε καμία διακοπή των διαπραγματεύσεων με την τρόικα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τα δημοσιεύματα που ήθελαν να ναυαγούν οι συνομιλίες με την τρόικα.

«Όλα αυτά που είδα να αναγράφονται και να λέγονται σχετικά με τη διακοπή των συνομιλιών με την τρόικα, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα», υποστήριξε ο Ευ. Βενιζέλος.

Πρόσθεσε ότι η αποχώρηση της τρόικας ήταν «εκ προοιμίου αποφασισμένη καθώς το θέμα που έχει προκύψει είναι πολιτικό κι όχι τεχνικό».

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξουν πρόσθετα μέτρα. «Δεν πρέπει να κάνουμε τίποτα που αντί να ανακόπτει την ύφεση, τη βαθαίνει». Ωστόσο, απέφυγε – παρά τις δεκάδες ερωτήσεις που δέχθηκε - να προβλέψει το ποσοστό στο οποίο θα κυμανθεί το έλλειμμα.

Λόγω της ύφεσης ο στόχος του 7,6% έχει εγκαταλειφθεί και το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι στην περίπτωση που εφαρμοσθεί το μεσοπρόθεσμο απαρέγκλιτα τότε το έλλειμμα θα φθάσει στο 8,1%. Ένα ποσοστό με το οποίο διαφωνεί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η τρόικα, καθώς εκτιμά ότι το έλλειμμα μπορεί να αγγίξει ακόμη και το 9%. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελλάδα έχει έλλειμμα ανταγωνιστικότητας και γι’ αυτό θα προωθηθούν οι μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: REAL
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=89915&catID=2


Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS