Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Το μεγάλο deal Alpha - Eurobank"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Αναγκαία κίνηση εξορθολογισμού του τραπεζικού τοπίου. Αν και οι αιτίες της "απαξίωσης" του κλάδου είναι γενικότερες, η δημιουργία νέων ισχυρών ομίλων αποτελεί μονόδρομο. Μάλλον άργησαν κιόλας, αφήνοντας τις εξελίξεις να τους προλάβουν! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Τη Δευτέρα στις 2 το μεσημέρι σε κοινή συνέντευξη τύπου, στην οποία θα παρίσταται και εκπρόσωπος του Κατάρ, οι δύο τράπεζες θα ανακοινώσουν τη συμφωνία συγχώνευσης.

Προηγήθηκαν πυρετώδεις διαβουλεύσεις μεταξύ των ισχυρών ανδρών της Alpha Bank και της Eurobank και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η συμφωνία οριστικοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου μετά την καταφατική απάντηση των ανθρώπων από το Εμιράτο, που γνωστοποίησαν την απόφαση τους να συμμετάσχουν στο νέο σχήμα που θα δημιουργηθεί. Πριν τις σχετικές ανακοινώσεις θα συνεδριάσουν τα διοικητικά συμβούλια των δύο τραπεζών.

Σε ό,τι αφορά τη διάρθρωση της διοικητικής πυραμίδας, ο κ. Γιάννης Κωστόπουλος θα είναι ο πρόεδρος του νέου σχήματος ενώ διευθύνοντες σύμβουλοι ο κ.Δημήτρης Ματζούνης από την Alpha Bank και ο κ. Νικόλαος Νανόπουλος από τη Eurobank.

Αμεσα θα γίνει και αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στην οποία θα συμμετάσχει και το Κατάρ. Η συμμετοχή του επενδυτικού fund από το Εμιράτο, στο νέο σχήμα θα είναι σε ποσόστο 15%.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συνολικό ύψος της αύξησης θα ανέρχεται στο 1,5 δισ. ευρώ και οι επενδυτές από το Κατάρ θα εισφέρουν περίπου 500 εκ. ευρώ.

Η υλοποίηση του deal μεταξύ Alpha Bank και Eurobank, από την οποία θα προκύψει η μεγαλύτερη ελληνική ιδιωτική τράπεζα και μία από τις μεγαλύτερες στην ΝΑ Ευρώπη, αναμένεται να πυροδοτήσει ντόμινο εξελίξεων στην εγχώρια τραπεζική αγορά. Ωστόσο, οι όποιες περαιτέρω εξελίξεις θα πρέπει να αναμένονται μετά από την ολοκλήρωση των ελέγχων που διεξάγει αυτή την περίοδο η Blackrock και την οριστικοποίηση των όρων της ανταλλαγής χρέους.


ΠΗΓΗ: REAL
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=88751&catID=14


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS