Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - Συνεχίζεται η «διαμάχη» Ραγκούση-Βορίδη για το ν/σ των ταξί

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Φαίνεται ότι λύθηκε οριστικά η απορία που εκφράζαμε από πέρσι, αν δηλαδή οι αρχικές ρυθμίσεις Ρέππα είχαν όντως γίνει δεκτές από την Τρόικα κι ο θόρυβος που δημιουργήθηκε ήταν άσκοπος. Πληθυσμιακά και περιβαλλοντικά κριτήρια σε μια κορεσμένη αγορά (ήδη είναι διπλάσια ταξί από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο) δεν σημαίνει περιορισμός του ανταγωνισμού. Η μαύρη αγορά στις μεταβιβάσεις και ο περιορισμός υπηρεσιών (μίνι βαν, τουρ κλπ) στρέβλωναν πλήρως την αγορά. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Επιμένει στις διαφωνίες του ο Γ. Ραγκούσης για το νομοσχέδιο που αφορά την απελευθέρωση των ταξί. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για «πολιτική εξαιρέσεων» που θα ανοίξει τον χορό των αντιδράσεων από τον κλάδο των οδηγών φορτηγών, ενώ υποστήριξε ότι ήταν θέμα πολιτικής δικαιοσύνης και ηθικής, να ανοίξει πλήρως το επάγγελμα των οδηγών ταξί, όπως συμβαίνει με όλους τους κλάδους.

Στον ίδιο σταθμό, ο υπουργός Μεταφορών Μ. Βορίδης είπε ότι οι βασικές αρχές του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση των ταξί έχουν γίνει δεκτές από την τρόικα και βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για επιμέρους θέματα. Πάντως, τόνισε ότι «δεοντολογικώς θα ήταν καλύτερο, τις συζητήσεις με την τρόικα να τις αφήνουμε στον αρμόδιο υπουργό». Αντικρούοντας τις αιτιάσεις Ραγκούση είπε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ρυθμίζει πουθενά τα ταξί και διερωτήθηκε: «Ποιος κοροϊδεύει ποιον;».


ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (με πληροφορίες από ΑΜΠΕ)
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_23/03/2012_434407

Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS