Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Απολύσεις στο Δημόσιο ζητά ο Τόμσεν

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Το θέμα των απολύσεων στο δημόσιο είναι από αυτά που αποδεικνύουν ότι πέρα από τις μονομέρειες του μνημονίου, η διαχειριστική ανικανότητα του ΠΑΣΟΚ φέρνει κοντύτερα όλο και χειρότερες λύσεις. Αν εξαρχής ακολουθούνταν μια σοβαρή αξιολόγηση όλων των δομών του δημοσίου και του προσωπικού, μετατάξεις κι επανεκπαίδευση όπου ήταν δυνατό, το ζήτημα θα μπορούσε να έχει λυθεί με την εφεδρεία του υπόλοιπου πλεονάζοντος προσωπικού, το οποίο θα "διοχετεύονταν" στην αγορά με βάσει τους ρυθμούς ανάπτυξης των επόμενων ετών. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Απολύσεις στο Δημόσιο και νέα μέτρα προαναγγέλλει ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Πολ Τόμσεν, που χαρακτηρίζει «αναχρονιστική» τη μονιμότητα στον δημόσιο τομέα και προχωρά σε μία «λάιτ» αυτοκριτική για το πρώτο μνημόνιο.

Πιο συγκεκριμένα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα της Κυριακής» ρωτήθηκε εάν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο απολύσεων στον δημόσιο τομέα και απάντησε: «Όχι. Αν υπάρχουν τμήματα του δημοσίου τομέα με υπεράριθμο προσωπικό ή τμήματα τα οποία παράγουν υπηρεσίες που δεν είναι πια αναγκαίες, γιατί θα πρέπει να υποχρεώνεται ο φορολογούμενος να συνεχίσει να πληρώνει υπηρεσίες των εργαζομένων που είναι περιττές; Η διά βίου εγγύηση της απασχόλησης στον δημόσιο τομέα είναι ένας αναχρονισμός. Οι σύγχρονες δυναμικές οικονομίες τις οποίες η Ελλάδα θα χρειαστεί να ανταγωνιθεί δεν διαθέτουν πλέον τέτοιες διασφαλίσεις της απασχόλησης στον δημόσιο τομέα». (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: REAL
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=132149&catID=2

Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS