Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - Κοινωνία - Αυξάνονται τα κρούσματα εκφοβισμού στο διαδίκτυο μεταξύ ανηλίκων

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Το διαδίκτυο από πηγή γνώσης και διασκέδασης, μετατράπηκε και σε μέσο εκφοβισμού, παρενόχλησης, εκβιασμού. Η οικογένεια και το σχολείο οφείλουν να ενημερώνουν συνεχώς, να προστατεύουν αλλά κυρίως να δημιουργούν χαρακτήρες που θα κατανοούν τις συνέπειες αυτών των συμπεριφορών. Η ελευθεριότητα των νέων μέσων κάνει πολύ εύκολη την παρεκτροπή και την κάθε είδους συναισθηματική εκτόνωση, μέσα από αυτά! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Σύμφωνα με στοιχεία έρευνας, που παρουσιάστηκαν στην ημερίδα, σε παγκόσμιο επίπεδο, σε δείγμα 500 περίπου νέων εφηβικής ηλικίας το 50% έπεσε θύμα δικτυακού εκφοβισμού, ή άκουσε για κάποιον από το περιβάλλον του, ενώ η πλειοψηφία των ατόμων που υφίστανται είτε ασκεί διαδικτυακό εκφοβισμό είναι ηλικίας 12-16 ετών.

Οι μορφές (cyber - bullying), που ακολουθούν τα νεαρά άτομα για να συκοφαντήσουν, μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, ή και κινητών τηλεφώνων, συνομηλίκους τους είναι: η επαναλαμβανόμενη αποστολή ηλεκτρονικών ή τηλεφωνικών μηνυμάτων, η παρέμβαση και παρενόχληση οποιασδήποτε διαδικτυακής δραστηριότητας του ατόμου, η δημιουργία ψεύτικων διαδικτυακών προφίλ, η είσοδος σε προσωπικούς διαδικτυακούς λογαριασμούς του θύματος, η αποστολή φωτογραφιών του ή αλλού είδους μαγνητοσκοπημένου υλικού, η δημοσίευση προσωπικών πληροφοριών του σε πολλαπλούς παραλήπτες, η αποστολή απειλητικών μηνυμάτων σε αλλά άτομα υποκρινόμενοι το άτομο που εκφοβίζεται, καθώς επίσης και η υποκίνηση τρίτων, για διαδικτυακή παρακολούθηση και παρενόχληση του θύματος. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: REAL
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=132035&catID=3

Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS