Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Η φορολογία στα ακίνητα βαθαίνει την ύφεση

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Είναι σίγουρο ότι η άμεση αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών χωρίς ταυτόχρονη αναπροσαρμογή προς τα κάτω όλων των φόρων που σχετίζονται με το ακίνητο απλά θα βαθύνουν την ύφεση και θα θέσουν σε απόλυτο τέλμα ένα από τους σημαντικότερους τομείς οικονομικής δραστηριότητας, διώχνοντας από τη χώρα και κάθε πιθανό ξένο επενδυτή, στον οικιστικό τομέα. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Η ύφεση στην αγορά ακινήτων γίνεται ακόμα μεγαλύτερη λόγω της σημαντικής αύξησης της φορολογικής επιβάρυνσης της ακίνητης περιουσίας, επισημαίνει η έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος.

Επίσης η έκθεση εκτιμά ότι οι συνεχείς εξαγγελίες και αναβολές για επιμέρους πρόσθετα μέτρα παρατείνουν την αβεβαιότητα ως προς το φορολογικό καθεστώς των ακινήτων(η αύξηση των αντικειμενικών αξιών, η επιβολή ΦΠΑ στα επαγγελματικά ακίνητα των φυσικών προσώπων, κ.ά.) και δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο τη μελλοντική ανάκαμψη της αγοράς .

Πάντως, η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών στα επίπεδα των τιμών της αγοράς αναμένεται έως τον Ιούνιο. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: CITYPRESS
http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=98244

Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS