Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Κοινωνία - "15 χώρες σε 30 μέρες με ένα ποδήλατο!"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Σε μια εποχή μιζέριας, απογοήτευσης και υποταγής, τέτοια παραδείγματα ελευθερίας, επιμονής, δύναμης αποτελούν χρήσιμους φάρους για την ανάκτηση όλων εκείνων των χαρακτηριστικών που διατηρούν τους ανθρώπους αδούλωτους και μαχητικούς! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ....

“Έψαχνα να βρω κάτι δύσκολο, κάτι που ίσως να μην έχει ξαναγίνει ως τώρα από Έλληνα ποδηλάτη. Τυχαία, μου ήρθαν σαν ιδέα στο μυαλό δυο αριθμοί, ο 15 κι ο 31. Αυτό ήταν, αμέσως έφτιαξα τη φράση : “15 χώρες σε 31 ημέρες”. ‘Μοιάζει αρκετά δύσκολο, μα όχι αδύνατο’, σκέφτηκα…”.

Χρειάστηκε να αλλάξει επτά σκασμένα λάστιχα. Να αγοράσει καθ’ οδόν και δεύτερο ποδήλατο, όταν το πρώτο …κλάταρε, τη 18η μέρα του ταξιδιού του. Ο ίδιος, πάντως, ο φανατικός ποδηλάτης Θανάσης Τσάκλας, το είπε και το’ κανε, ότι θα διασχίσει μέσα σ’ έναν μήνα δεκαπέντε χώρες της Ευρώπης. Διήνυσε συνολικά 4.492 χιλιόμετρα, ποδηλατώντας καθημερινά για 9 με 10 ώρες επί 150 χιλιόμετρα, κατά μέσο όρο! Στο διάστημα αυτό, ξόδεψε 1.500 ευρώ, κοιμήθηκε μόλις τρεις φορές σε κρεβάτι, στο τέλος γύρισε και επτά κιλά ελαφρύτερος! 

“Όλα άρχισαν πέντε μήνες πριν, όταν αγόρασα ένα βιβλίο για συντροφιά μου, καθώς ταξίδευα αεροπορικώς. Είχε τίτλο του το ''Ζήσε το όνειρό σου'', συγγραφέας του ήταν ο Αlastair Humphreys. Είναι ο άνθρωπος που γύρισε τον κόσμο με το ποδήλατό του, διανύοντας 46.000 μίλια σε τέσσερα χρόνια. Διαβάζοντάς το, ξεκίνησα να σκέφτομαι και εγώ αν θα κατάφερνα να φέρω σε πέρας κάτι ανάλογο. Άλλωστε, από μικρό παιδί με θυμάμαι πάνω σ’ ένα ποδήλατο! ‘Αλήθεια, πόσο μακριά θα μπορούσα να φτάσω;’, αναρωτήθηκα...”, λέει σήμερα στα “ΝΕΑ” ο 33χρονος Αθηναίος φυσιολάτρης, στιχουργός και τραγουδιστής της ελληνικής ροκ μπάντας “The WIGS”. (Διαβάστε περισσότερα...)

Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS