Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Πολιτική - "Τρεις δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στη ΝΔ"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Άρχισαν ήδη τα δημοσκοπικά ευρήματα για υποτιθέμενη καλύτερη τύχη του ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες εκλογές υπό τον Βενιζέλο, λες και οι κυβερνητικές ευθύνες είναι προσωπικές! Αργά αλλά σταθερά το διαπλεκόμενο σύστημα δημιουργεί τις συνθήκες για παραχώρηση του "δαχτυλιδιού" ανάλογη με αυτή της περιόδου Σημίτη! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Προβάδισμα της ΝΔ από 4,3 έως 6 ποσοστιαίες μονάδες, αλλά και μεγάλά ποσοστά αδιευκρίνιστης ψήφου, καταγράφουν τρεις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται του ΠΑΣΟΚ με 4,3 μονάδες στη δημοσκόπηση της εταιρείας RASS για το «Παρόν της Κυριακής». Στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 25,1%, ενώ το ΠΑΣΟΚ 20,8%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 8%, ο ΛΑ.Ο.Σ. με 5,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 4,1%. Ποσοστό εισόδου στη Βουλή συγκεντρώνει η Δημοκρατική Αριστερά με 3,2% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,1%. Ποσοστό 2,6% συγκεντρώνει η Δημοκρατική Συμμαχία και 1,5% το Άρμα Πολιτών.

Παράλληλα, μεγάλο είναι το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου, (20,7%), ενώ το άκυρο-λευκό είναι στο 2,9%. Μάλιστα, ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα για το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, με τους ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος να δηλώνουν ότι το κόμμα θα είχε περισσότερες πιθανότητες νίκης με αρχηγό τον Ε. Βενιζέλο σε ποσοστό 28,7% έναντι του πρωθυπουργού, ο οποίος συγκεντρώνει ποσοστό 11,7%. Ποσοστό 51,3% των ψηφοφόρων απαντά «με κανέναν από τους δύο».

Στη δημοσκόπηση της εταιρείας PULSE για τον «Τύπο της Κυριακής» η ΝΔ προηγείται του ΠΑΣΟΚ κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες. Συγκεντρώνει 21,5%, και ακολουθούν: ΠΑΣΟΚ 15,5%, ΚΚΕ 9%, ΛΑ.Ο.Σ. 5,5%, ΣΥΡΙΖΑ 5%, Οικολόγοι Πράσινοι 2,5%, Δημοκρατική Αριστερά 3%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2%, Άρμα Πολιτών 2%, άλλο κόμμα 4%, ενώ όσοι δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν λευκό ή αποχή ή είναι αναποφάσιστοι φθάνουν το 30%. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: REAL
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=94705&catID=1


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS