Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Πολιτική - "Τουρκία: Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις στη συνομιλία Παπανδρέου-Ερντογάν !!"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Εξαιρετικοί στο διπλωματικό παιχνίδι οι Τούρκοι, αφού εξέθεσαν τον Παπανδρέου και "αδυνάτισαν" τον διαπραγματευτικό του ρόλο, προσπαθούν με αβροφροσύνες και λεκτικές επανακάμψεις να θολώσουν τα "νερά"! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

«Ορισμένες εκφράσεις μου στη συνέντευξη που παραχώρησα νωρίτερα, βλέπω ότι έχουν οδηγήσει σε παρερμηνείες». Αυτό αναφέρει σε γραπτή του ανακοίνωση ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς, αναφερόμενος σε δηλώσεις που έκανε σήμερα σχετικά με το περιεχόμενο της πρόσφατης τηλεφωνικής συνομιλίας των πρωθυπουργών της Ελλάδας Γ. Παπανδρέου και της Τουρκίας Τ. Ερντογάν.

Ο Αρίντς αναφέρει ότι έχει διαβάσει «προσεκτικά» τη σχετική δήλωση του Έλληνα κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλίου Μόσιαλου και σημειώνει: «Σκοπός μου ήταν να αναφερθώ στη στάση της Τουρκίας, να δείξω σε πόσο καλό και φιλικό κλίμα έγινε η συνομιλία και να υπογραμμίσω αυτά που ανέφερε ο πρωθυπουργός μας στον πρωθυπουργό της Ελλάδας».

«Φυσικά και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας παρουσίασε κατά τη συνομιλία τις δικές του θέσεις» λέει ο Αρίντς και τονίζει: «Βλέπω ότι ορισμένες εκφράσεις μου από τη συνέντευξη που έδωσα, έχουν προκαλέσει δυστυχώς, παρερμηνείες. Λαμβανομένου υπόψη του επιπέδου στο οποίο βρίσκονται σήμερα οι σχέσεις μας με την Ελλάδα, αλλά και των αμοιβαία φιλικών αισθημάτων που τρέφουν αμφότερες οι χώρες, έχει προφανή σημασία, να μην δίνεται αφορμή για τέτοιες παρερμηνείες».


ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_30/09/2011_408704


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS