Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Ντιλ για την επιστροφή € 51 εκατ. από το Λαυρεντιάδη"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Η τραπεζική διαδρομή του κ. Λαυρεντιάδη κινείται από τα όρια του υπόπτου έως την κορφή της ατασθαλίας! Αν δεν υπήρχε και η περίεργη, πέραν των νομικών περιθωρίων, στήριξη της Proton από.το κράτος, μπορεί και αυτές οι τεθλασμένες διαδρομές του χρήματος να μην φάνταζαν και τόσο "μαύρες" και άραχνες! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Μια πρωτοφανής οικονομική και νομική διαπραγμάτευση εξελίσσεται υπό απόλυτη μυστικότητα τις τελευταίες εβδομάδες με κεντρικό πρόσωπο τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Ο επιχειρηματίας βρίσκεται στο στόχαστρο του εισαγγελέα για συναλλαγές 51 εκατ. ευρώ με την Proton Bank, οι οποίες θεωρήθηκαν ύποπτες από την Αρχή για την καταπολέμηση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Με τη συνδρομή των δικηγόρων του ο κ. Λαυρεντιάδης έχει αρχίσει αγώνα δρόμου για να καταφέρει ίσως το μεγαλύτερο ντιλ στα χρονικά της ελληνικής Δικαιοσύνης με έναν και μόνο στόχο: να αποδεσμευτεί ποινικά και μάλιστα με τη σφραγίδα της Εισαγγελίας από την υπόθεση της «υπεξαίρεσης» των 51 εκατ. ευρώ που ερευνά ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιάννης Δραγάτσης, υπό την εποπτεία του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη.

Μυστικές επαφές. Η διαδρομή για τη συμφωνία έγινε με όρους απόλυτης μυστικότητας. Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης μαζί με τους δικηγόρους του Νίκο Ανδρουλάκη και Γιάννη Μαντζουράνη είχε κύκλο επαφών με εισαγγελικούς λειτουργούς και τραπεζίτες. Συγκεκριμένα, συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Αρχής για την καταπολέμηση βρώμικου χρήματος Παν. Νικολούδη, τον εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος Γρηγόρη Πεπόνη, τον εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση που διενεργεί την έρευνα, ενώ ενήμερος ήταν και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες.

Βασικό όπλο στα χέρια του κ. Λαυρεντιάδη είναι ο ίδιος ο νόμος που ορίζει σαφώς ότι για περιπτώσεις υπεξαίρεσης όπως αυτή για την οποία ελέγχεται ποινικά, «το αξιόποινο εξαλείφεται αν ο υπαίτιος με δική του θέληση και πριν εξεταστεί με οποιονδήποτε τρόπο για την πράξη του από τις Αρχές απέδωσε χωρίς παράνομη βλάβη τρίτου το πράγμα ή ικανοποίησε εντελώς τον ζημιωμένο». (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4660747


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS