Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ - Διεθνή - "Ιστορική νίκη της αριστεράς στη γαλλική γερουσία"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ο δογματικός τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουν την κρίση οι βασικοί ηγέτες της Ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς, μετατρέπουν σε μέρος της λύσης όσους εν πολλοίς δημιούργησαν τη δεκαετία του '90 τις συνθήκες για την υπερκερδοσκοπία των αγορών και τις σαθρές βάσεις της Ευρωζώνης. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Για πρώτη φορά από το 1958 το Σοσιαλιστικό Κόμμα και οι σύμμαχοί του οι Πράσινοι και οι Κομμουνιστές κέρδισαν την πλειοψηφία των εδρών στη γαλλική γερουσία με το Συντηρητικό κόμμα του Νικολά Σαρκοζί να υφίσταται σημαντική ήττα επτά μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές του Απριλίου.

Η Αριστερά χθες απέσπασε την απόλυτη πλειοψηφία με 175 έδρες στο σύνολο των 348 εδρών της Γερουσίας. "Η 25η Σεπτεμβρίου θα γραφτεί στην ιστορία" δήλωσε ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών στην Γερουσία Ζαν Πιερ Μπελ.

Ο Γάλλος συντηρητικός πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν απέδωσε την ήττα της δεξιάς στις πολλές εσωτερικές διαφωνίες. "Η στιγμή της αλήθειας θα έλθει την επόμενη άνοιξη. ΄Όμως η μάχη ξεκινάει απόψε" τόνισε ο ίδιος σε ανακοίνωσή του.

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=312783


Share


Tags: ΔΙΕΘΝΗ

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS