Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Η PIMCO προβλέπει οικονομική ύφεση για Ευρώπη το 2012"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Αν η Ευρωπαϊκή ηγεσία αισθάνεται ότι με την αναποφασιστικότητα και τις δογματικές αγκυλώσεις της, μας οδηγεί σε απάνεμο λιμάνι, καλό θα ήταν να διαβάσει προσεκτικά τις προβλέψεις για γενικευμένη ύφεση και να ξανασκεφτεί τις προτεραιότητες της! Διαβάστε περισσότερα...

Η διεθνής εταιρεία επενδύσεων Pacific Investment Management Co., η οποία διαχειρίζεται το μεγαλύτερο αμοιβαίο ομολογιακό fund στον κόσμο, προβλέπει πως οι αναπτυγμένες οικονομίες θα παραμείνουν στάσιμες τον επόμενο χρόνο καθώς η Ευρώπη διολισθαίνει στην ύφεση.

Με την πρόβλεψη αυτή έρχεται να υπογραμμίσει την διογκούμενη ανησυχία των επενδυτών σχετικά με τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές, μεταδίδει το πρακτορείο Μπλούμπεργκ.

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του PIMCO, Μοχάμεντ Ελ-Αριάν, δεν πρόκειται να υπάρξει ουσιαστική (ελάχιστη ίσως) οικονομική ανάπτυξη στις βιομηχανικές χώρες τους προσεχείς 12 μήνες καθώς η οικονομία της Ευρώπης θα υποχωρεί κατά -1% έως -2% και οι ΗΠΑ θα έχουν «παγώσει».

Το γεγονός αυτό θα αφήσει την παγκόσμια οικονομία σε μία ανάπτυξη μόλις 2,5%, πολύ λιγότερο δηλαδή από το 4% που προβλέπει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για φέτος και το 2012.


ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=312998


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS