Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Σόιμπλε: «Ταβάνι» για τη Γερμανία τα 211 δισ. στο EFSF"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Μια δήλωση κόλαφος για όσους με ευκολία ανακύκλωναν σενάρια για τετραπλασιασμό του EFSF! Όπως εξαρχής λέγαμε πως θα μπορούσε να υπάρξει μια τέτοια πολιτική απόφαση όταν υπήρχαν τεράστιες δυσκολίες για την ψήφιση του αρχικού σχεδίου! Άλλωστε κανένα πρόγραμμα στήριξης δεν θα δώσει οριστική λύση αν δεν προωθηθούν διοικητικές αλλαγές στην ΕΕ και συνολική αναπροσαρμογή του αναπτυξιακού της μοντέλου! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέκλεισε το ενδεχόμενο αύξησης των γερμανικών εγγυήσεων στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας πέραν των 211 δισ. ευρώ που ενέκριναν τα δύο σώματα του γερμανικού κοινοβουλίου.

«Το Ταμείο έχει ένα πλαφόν 440 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα 211 από αυτά αντιστοιχούν στην Γερμανία. Αυτό είναι όλο. Τέλος. Με εξαίρεση τους τόκους που θα προστεθούν» τόνισε ο Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο περιοδικό Super-Illu.

Η συμμετοχή της Γερμανίας προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας που θα αντικαταστήσει το ΕΤΧΣ το αργότερο ως το 2013 θα είναι σύμφωνα με τον Σόιμπλε λιγότερο σημαντική.

«Δεν υπάρχει λοιπόν άλλο θέμα πέραν των χρημάτων για τα οποία έχουμε εγγυηθεί» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε τόνισε ότι τα κράτη που αντιμετωπίζουν την μεγαλύτερη κρίση χρέους (όπως η Ελλάδα) θα πρέπει να τεθούν υπό στενή επιτήρηση. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=422768


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS