Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Κοινωνία - "Εφιαλτική εκτίμηση για ανεργία 23% το 2012"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Αυτός είναι ίσως ο κυριότερος λόγος που κανένα πρόγραμμα δημοσιονομική προσαρμογής δεν μπορεί να μην ακολουθείται από ταυτόχρονη ισόρροπη ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας, ώστε να περιοριστούν τα υφεσιακά φαινόμενα! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Πενήντα χρόνια πίσω θα γυρίσει η αγορά εργασίας στην Ελλάδα, σύμφωνα με όσα εκτιμά το Ινστιτούτο Εργασίας της Συνομοσπονδίας και της ΑΔΕΔΥ.

Η ετήσια έκθεση που δημοσιεύει το ΙΝΕ περιγράφει με μελανά χρώματα την κατάσταση στην οικονομία και ειδικά στην απασχόληση, συγκρίνοντάς την με την κατάσταση που αντιμετώπισε η Ελλάδα τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1960.

Ήδη φέτος, σύμφωνα με την έκθεση, η εγχώρια ζήτηση έχει κάνει άλμα πίσω στο χρόνο κατά οκτώ χρόνια, στα επίπεδα του 2003.

Η αγοραστική δύναμη του μέσου μισθού που καταβάλεται στη χώρα μας έχει χάσει μία δεκαετία, καθώς υποχώρησε στα επίπεδα της διετίας 2001-2002.

Ακόμη χειρότερα, το κατά κεφαλήν ακαθάριστο εγχώριο προϊόν έχει γυρίσει 11 χρόνια πίσω, στις τιμές του 2000, όταν η Ελλάδα εισερχόταν στην Ευρωζώνη. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63405344


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS