Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "«Κλείδωσε» το σχέδιο για το «κούρεμα»"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Είμαι ακόμα δύσπιστος για το κατά πόσο μπορεί να υπάρξει μια τόσο ριζική και γενικευμένη (ακόμα και για Ιταλία, Ισπανία) πρωτοβουλία! Τα κεφάλαια που απαιτούνται για την επανακεφαλαιοπόιηση των τραπεζών είναι τεράστια. Η μαζική επαναγορά ομολόγων σε συνδυασμό με αναπροσαρμογή όρων της μετακύλισης χρέους φαντάζουν πιο προσιτοί ως όροι. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ....

Τελική λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας και της ευρωζώνης ετοιμάζουν Ε.Ε. και ΗΠΑ, με στόχο να την παρουσιάσουν από κοινού, προς έγκριση στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της G20 στα μέσα Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που μετέφεραν στο real.gr διπλωματική πηγή του Συμβουλίου και ανώτερη πηγή της Κομισιόν “το σχέδιο για μια μεγάλης κλίμακας αναδιάρθρωση σε χώρα μέλος της ευρωζώνης είναι πλέον έτοιμο”. Η χώρα αυτή, όπως επεξηγούν, είναι πρωτίστως η Ελλάδα, όμως έπονται οι υποχρεώσεις της Ισπανίας και της Ιταλίας.

Η συνολική προσέγγιση στο χρέος που εισηγείται η Κομισιόν, στον -κατά τα άλλα συνεχιζόμενο- διάλογο προβλέπει την επανεξέταση του χρέους προς “μη θεσμικούς δανειστές” για τις τρεις χώρες ταυτόχρονα. Το σχέδιο, όπως λένε, θα πρέπει εκτός από τις ευλογίες των G20 να τύχει και της τυπικής έγκρισης των 27 κρατών μελών της ΕΕ, κατά πάσα πιθανότητα στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου.

Οι ίδιες πηγές ισχυρίζονται, μάλιστα, ότι η εισήγηση αυτή είναι “κοινή γνώση” στις Βρυξέλλες. Στο πλαίσιο αυτό εξηγούν ότι έγινε και η δήλωση του Βρετανού υπουργού Οικονομικών κ. Όσμπορν ότι “θα λύσουμε το πρόβλημα της ευρωζώνης σε έξι εβδομάδες”. Ο κ. Όσμπορν αναφερόταν στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της G20, που ήδη προετοιμάζεται και ήδη έχει γίνει forum πιέσεων κρατών και παραγόντων της αγοράς. Ο Όσμπορν παρενέβη, μάλιστα, εκφράζοντας τεράστιο τμήμα των κεφαλαίων του City. Παρομοίως η κυβέρνηση Ομπάμα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να αποφύγει την ύφεση, ενώ και οι Γερμανοί βιομήχανοι απειλούν ότι αν η αβεβαιότητα παραταθεί θα “πέσουν κεφάλια”. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: REAL
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=94702&catID=2


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS