Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Πολιτική - "Νέες επώδυνες αλλαγές στη φορολογία"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Το αναμενόμενο νέο σύστημα που θα δημιουργούσε ένα σύγχρονο φορολογικό περιβάλλον, απλά βρίθει από φόρους, φόρους, φόρους!! Έμμεσους (ποτά, τσιγάρα), αύξηση αντικειμένων αξιών, εκτόξευση του πετρελαίου θέρμανσης χωρίς ιδιαίτερη πρόνοια για τα χαμηλά εισοδήματα! Μήνα με το μήνα η ανάπτυξη από το 2011 έχει φθάσει να αναζητείται κάπου στο 2014! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Νέες ανατροπές στη φορολογία εισοδήματος και κεφαλαίου φέρνει το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα, η σύνταξη του οποίου έχει μπει πλέον στην τελική ευθεία και αφού λάβει το «πράσινο» φως από την τρόικα αναμένεται ότι στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου θα κατατεθεί στη Βουλή.

Με το εν λόγω νομοσχέδιο οι φορολογούμενοι θα δουν ότι τα «χαράτσια» δεν τελείωσαν, αφού το νέο «πακέτο» θα περιλαμβάνει εξίσου επώδυνα μέτρα με όσα έχει λάβει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση, με μοναδικό στόχο, σύμφωνα με τις δηλώσεις των στελεχών του οικονομικού επιτελείου, την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2012, με αποτέλεσμα να τίθενται εν αμφιβόλω και οι όποιες μειώσεις στους συντελεστές φορολόγησης των επιχειρήσεων.

Ετσι εκτός από τις σαρωτικές αλλαγές στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, το κλείσιμο φορέων και οργανισμών με άμεσες απολύσεις των εργαζομένων, το οικονομικό επιτελείο επισπεύδει και τη λήψη των εισπρακτικών μέτρων που έχουν μείνει στα συρτάρια.

Στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη δρομολογήσει την υλοποίηση του «πακέτου» που περιλαμβάνει, μεταξύ των άλλων, την αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, αλλά και την εξίσωση των ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης που θα επιβαρύνει και πάλι τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, αφού σε πρώτη φάση η αύξηση θα είναι της τάξης των 40 λεπτών/χιλιόλιτρο.

Οσον αφορά δε στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, όπως έχει ήδη αποκαλύψει η «Ν», σχεδιάζει να εξισωθούν άμεσα με τις αγοραίες τιμές, ούτως ώστε να μην υπάρχουν διαφοροποιήσεις και να δημιουργηθεί ενιαίο «μητρώο τιμών» που θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να παρακολουθεί τις μεταβολές της αγοράς και να αναπροσαρμόζει τους φόρους που επιβάλλονται στα ακίνητα.

Επτά «βέλη» προς εκτόξευση


Εκτός όμως από τα ανωτέρω μέτρα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έχει ήδη έτοιμα στη «φαρέτρα» της επτά ακόμη μέτρα, τα οποία αφορούν:

* στην αλλαγή στη φορολόγηση του καπνού,

* στη νέα αύξηση των τελών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων,

* στην κατάργηση επιλεγμένων φορολογικών επιστροφών,

* στην καθιέρωση ενός γενικού ορίου στις συνολικές επιστροφές φόρου,

* στην κατάργηση φοροαπαλλαγών και φόρων υπέρ τρίτων,

* στην αύξηση των κριτηρίων για τη φορολόγηση βάσει τεκμαρτού εισοδήματος κατά 60%, των ελευθέρων επαγγελματιών,

* στην αύξηση στους φόρους ακίνητης περιουσίας.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι η κατάργηση του συνόλου των φοροαπαλλαγών σχεδιάζεται για όσους έχουν ετήσια εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ, ενώ υπάρχει πρόταση το ποσό να ανέλθει στις 40.000 ευρώ, προκειμένου να διατηρηθούν ορισμένες για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα σε μια προσπάθεια να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις και να αποφευχθούν πρόσθετες αναταράξεις στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.

Είναι αξιοσημείωτο, πάντως, ότι από την κατάργηση των φοροαπαλλαγών και των φόρων υπέρ τρίτων το οικονομικό επιτελείο προσδοκά ότι θα εξοικονομηθεί ποσό ύψους 2 δισ. ευρώ. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2066021


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS