Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Στο τραπέζι παράταση έως το 2016 για την Ελλάδα

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Εξαρχής το χρονοδιάγραμμα μείωσης του ελλείμματος ήταν εκτός διεθνούς εμπειρίας και οι προτεραιότητες του μνημονίου οδηγούσαν σε ατέρμονη ύφεση. Το ζητούμενο λοιπόν είναι η χρονική παράταση της προσαρμογής και η ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας. Αν αυτά συνδυαστούν με αναγκαίες μεταρρυθμίσεις σε κράτος και οικονομία, οι προοπτικές μπορεί να αποδειχθούν και περισσότερο ευοίωνες από όσο δείχνουν σήμερα. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Την επέκταση του προγράμματος έως το 2016 ετοιμάζεται να θέσει η Ελλάδα. Μετά το «παράθυρο» από τον Γκ. Βεστερβέλε, την άμβλυνση της πίεσης προς τη χώρα μας ζήτησε και ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έπεσε το ενδεχόμενο διετούς επιμήκυνσης της δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας μας μετά το θετικό αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης της 17ης Ιουνίου, ενώ το «πράσινο φως» για να λάβει η Ελλάδα τον Ιούνιο το 1 δισ. ευρώ που παρακρατήθηκε από τη δόση των 5,2 δισ. ευρώ άναψαν και οι Βρυξέλλες. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63671832

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS