Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Ρώμη: «Ναι» της γερμανίδας καγκελάριου στο Σύμφωνο Ανάπτυξης

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Κάτω από την πίεση της Ευρωπαϊκής ύφεσης και της Ισπανικής κατάρρευσης, το σφιχτό και μονόπλευρο δημοσιονομικό πρόγραμμα δείχνει να αποκτά και τον αναπτυξιακό βραχίονα του. Με άλλα λόγια, μια στοχευμένη μεταφορά μέρους των πλεονασμάτων των ισχυρών οικονομιών με επενδύσεις σε υποδομές κι ενίσχυση κρίσιμων τομέων στο Νότο! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε την Παρασκευή ότι στηρίζει το αίτημα που έχουν διατυπώσει Ευρωπαίοι ηγέτες για τη δημιουργία ενός Συμφώνου Ανάπτυξης και ότι για τον σκοπό αυτό θα διατεθούν κονδύλια ίσα με το 1% του ΑΕΠ της ευρωζώνης δηλαδή 120 με 130 δισεκατομμύρια ευρώ, στην ανάπτυξη.

«Το Σύμφωνο Ανάπτυξης θα είναι μια θετική εξέλιξη», δήλωσε η Μέρκελ έπειτα από συνάντηση που είχε στη Ρώμη με τους ομολόγους της τής Ιταλίας και της Ισπανίας Μάριο Μόντι και Μαριάνο Ραχόι και με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, σημειώνοντας ότι η ευρωπαϊκή ηγεσία «κάνει τα πάντα για να στηρίξει το ευρώ». (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=463552

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS