Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ , NEWS - Διεθνή - Ο άνθρωπος του Αλλάχ και ο άνθρωπος της χούντας

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Υπάρχουν κι αλλού ακόμα πιο θεμελιώδη διλήμματα κι ακόμα μεγαλύτερη απογοήτευση από το πολιτικό σκηνικό. Η Αραβική Άνοιξη μοιάζει να πνίγεται στον ισλαμικό χειμώνα κι αυτό δημιουργεί ήδη υπόβαθρο αμφισβήτησης και κοινωνική αντίδρασης για τον επόμενο πρόεδρο της Αιγύπτου. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Ο μη χείρων βέλτιστος. Με αυτή τη σκέψη πηγαίνουν σήμερα στις κάλπες εκατομμύρια Αιγύπτιοι για να αναδείξουν τον πρώτο ελεύθερα εκλεγμένο πρόεδρο μετά την ανατροπή του δικτάτορα. Οι πρωταγωνιστές της Αραβικής Άνοιξης, πολίτες που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις και ψήφισαν μετριοπαθείς υποψηφίους στον πρώτο γύρο, νιώθουν προδομένοι.

Πρέπει τώρα να διαλέξουν ανάμεσα στον άνθρωπο του Αλλάχ, τον ισλαμιστή Μοχάμεντ Μορσί, και στον άνθρωπο της χούντας, τον Αχμέντ Σαφίκ, πρώην στρατιωτικό και τελευταίο πρωθυπουργό του Χόσνι Μουμπάρακ. «Είναι το εφιαλτικό σενάριο. Κανείς δεν εκπροσωπεί την προοδευτική δημοκρατία» λέει στο «Βήμα» ο Μουσταφά αλ Σαγέντ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Καΐρου.

«Όχι στον Μορσί, όχι στον Σαφίκ, η επανάσταση έχει μείνει στη μέση». Είναι ένα από τα συνθήματα των διαδηλωτών που καλούν τον κόσμο να κάνει αποχή. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ

Share
Tags: ΔΙΕΘΝΗ , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS