Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ , NEWS - Διεθνή - Γκιούλ: Δεν θα αγνοήσουμε το γεγονός ότι η Συρία κατέρριψε το F4

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Πέρα από τη σημαντικότητα του γεγονότος για τις γενικότερες εξελίξεις στη μέση Ανατολή, είναι χαρακτηριστική η σχετικά αμυντική αντίδραση των Τούρκων στο συμβάν με απολογητικά επιχειρήματα για την παραβίωση ξένου εναέριου χώρου. Αυτά που ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκαν για τις αντίστοιχες παραβιάσεις των Ελληνικών συνόρων. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ..

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ δήλωσε σήμερα, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, ότι δεν είναι δυνατόν να αγνοηθεί το γεγονός ότι η Συρία κατέρριψε ένα τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος και πρόσθεσε ότι θα γίνουν όσες ενέργειες απαιτούνται μετά από αυτό το επεισόδιο. 

Επιπλέον, ο Γκιούλ υπογράμμισε ότι είναι συνηθισμένο τα μαχητικά αεροσκάφη να μπάινουν στον εναέριο χώρο άλλων κρατών για λίγα λεπτά εξαιτίας της ταχύτητάς τους ενώ πρόσθεσε ότι θα διεξαχθεί έρευνα για το αν το αεροσκάφος κατερρίφθη εντός του τουρκικού εναέριου χώρου.

Ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε ακόμα ότι η Αγκυρα είχε τηλεφωνική επαφή με τη Δαμασκό και ότι συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπιστμό των πιλότων. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2199674

Share
Tags: ΔΙΕΘΝΗ , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS