Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Προτάσεις ΚΕΠΕ για "ψαλίδισμα" δαπανών

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Μερικές απολύτως λογικές προτάσεις για περικοπές σε βουλευτικές δαπάνες, λειτουργικά έξοδα κλπ. Υπάρχουν άλλες τόσες κι ακόμα περισσότερες περιπτώσεις από όπου το κράτος μπορεί να περιορίσει συσσωρευμένο δημόσιο λίπος μέσω της ανασυγκρότησης των δομών, της μηχανογράφησης, των ιδιωτικοποιήσεων κλπ. Επιτέλους έστω και με καθυστέρηση 2,5 χρόνων ας μπει μαχαίρι στο μη λειτουργικό και σπάταλο κράτος! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Πακέτο προτάσεων σχετικά με τη μείωση των δημοσίων δαπανών κατέθεσε το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), το οποίο περιλαμβάνει ερικοπές σε προνόμια βουλευτών, πλαφόν 2.400 ευρώ στο σύνολο των συντάξεων, από το οποίο εκτιμά ότι θα εξοικονομηθεί ένα δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ ανάλογο ποσό μπορεί να εξοικονομηθεί από λειτουργικές και άλλες δαπάνες στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και 1,2 δισεκατομμύρια στην κεντρική διοίκηση.

Επίσης το ΚΕΠΕ αναφέρει ότι αν καταργηθούν οι θέσεις συμβούλων των αιρετών θα εξοικονομηθούν 130 εκατομμύρια ευρώ ενώ εάν μειωθούν κατά 50% τα επιδόματα γραφείων και κατοικίας των βουλευτών και καταργηθούν οι αποζημιώσεις για συμμετοχή σε επιτροπές , το όφελος υπολογίζεται σε 6,5 εκατομμύρια ευρώ, συμπληρώνοντας ότι άλλα 6 εκατομμύρια ευρώ μπορεί να εξοικονομήσει το κράτος εάν κλείσει το κανάλι της Βουλής.

ΠΗΓΗ: CITYPRESS
http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=103808

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS