Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS - Άρθρα - Αναφορές και διαρροές

Του Νίκου Φραντζή

Σιγά, παιδιά, μη σπρώχνεστε, έχετε όλοι εξίσου καλές πιθανότητες να ρίξετε την κυβέρνηση, όταν και αν το αποφασίσετε. Δεν χρειάζεται και πολλή σκέψη για να συνειδητοποιήσει κανείς ότι η πηγή της ισχύος της νέας κυβέρνησης είναι ταυτόχρονα και το ισχυρό της μειονέκτημα.

Ο πολυκομματικός της χαρακτήρας. Αυτός που της δίνει την ικανότητα να εκφράσει ευρύτερες κοινωνικές μάζες και να αποφασίζει με συναινετικές διαδικασίες για κρίσιμα θέματα, μπορεί να αποδειχθεί και φωτιά που σιγοκαίει οδηγώντας σε ταχύτατο παρανάλωμα φωτιάς, αν οι κινήσεις που γίνονται δεν χαρακτηρίζονται ταυτόχρονα από την προσοχή του πρωτόπειρου και τη σύνεση του πεπειραμένου.

Αυτό το νόμισμα έχει δύο όψεις και χρειάζεται μαεστρία για να το στρίψεις στον αέρα και να μην αφήσεις το αποτέλεσμα στην τύχη, αλλά να το βάλεις να «κάτσει» όπως θέλεις εσύ. Συνήθειες που αποκτήθηκαν έπειτα από χρόνια κομματικών χειρισμών και τακτικών δεν μπορούν να εγκαταλειφθούν εύκολα.

Όλα τα μέλη των συνιστωσών του κυβερνώντος σχήματος, είτε μετέχουν στην κυβέρνηση είτε όχι, πρέπει να υπερβούν τον εαυτό τους, για να δώσει απτά αποτελέσματα ένα πρωτοφανές για τα σύγχρονα ελληνικά πολιτικά χρονικά πείραμα διακυβέρνησης. Ηδη, το έργο της κυβέρνησης είναι από μόνο του βαρύ και συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες να καταλήξει κατ’ ευχήν.

Πόσω μάλλον αν θα βρει στο δρόμο του τις εσωτερικές αγκυλώσεις που ενδέχεται να αναδειχθούν, λόγω έλλειψης τεχνογνωσίας συνεργασιών αυτού του είδους. Οι σκέψεις αυτές δεν διατυπώνονται τυχαία, αλλά αντλούν ευκαιρίες από την πραγματικότητα του μικρού ακόμη βίου της κυβέρνησης.

Το παρασκήνιο της επιλογής των προσώπων που απαρτίζουν το κυβερνητικό σχήμα φαίνεται πως δεν θα αφήσει χωρίς δαίμονες τα πρώτα βήματά του. Χθες, οργίαζαν οι φήμες που έφεραν έναν από τους κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης δυσαρεστημένο με το στενό του επιτελείο, καθώς, όπως λέγεται, η συμφωνία του για την είσοδό του στην κυβέρνηση έγινε με διαφορετικές προϋποθέσεις και η πραγματικότητα απέχει από τα υπεσχημένα.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο συγκεκριμένος υπουργός αισθάνεται εγκλωβισμένος και θα δεν είχε αντίρρηση με μια οδό διαφυγής. Οι αναφορές αυτές συνδέονται ευθέως με non paper που διέρρευσε, εμφανίζοντας τον έναν από τους τρεις αρχηγούς ουσιαστικά απόντα από τις συζητήσεις επιλογής προσώπων.

Κανένα θέμα ουσίας δεν υπάρχει στις αναφορές περί διαρροών και στις... διαρροές περί αναφορών, μόνο κομματικές τακτικές εμφανείς στους γνώστες, αλλά ικανές να δυναμιτίσουν ένα εύθραυστο κυβερνητικό κλίμα. Η ψυχραιμία πρέπει να περισσεύει στο εξής στα κυβερνητικά κομματικά επιτελεία, με την εκ των πραγμάτων υφιστάμενη χαλαρή κυβερνητική πειθαρχία. Αλλιώς θα αναγκαστούμε να νοσταλγούμε τον... συμπαγή δικομματισμό.

ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2199487

Share
Tags: ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS