Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS - Άρθρα - Και τώρα κάτι άλλο. Ώρα για συνεργασία

Του Γ. Δημητρομανωλάκη

Η νέα κυβέρνηση που θα αναλάβει τις τύχες της χώρας τις επόμενες ωρες θα έχει εκτός των άλλων και μια βασική υποχρέωση. Να μας πείσει να μην "μισούμε" ο ένας τον άλλο. Όποιος δεν έχει λεφτά στην τράπεζα αυτόν που έχει, όποιος δεν έχει δουλειά αυτόν που έχει, οποίος ψήφισε το α κόμμα αυτόν που ψήφισε το β κόμμα.

Τους τελευταίους μήνες οι Έλληνες χωριστήκαμε σε δύο σκληρά στρατόπεδα: Σε αυτούς που ήθελαν μια κυβέρνηση του ευρώ και σε αυτούς που ήθελαν μια κυβέρνηση της δραχμής. Όποτε οι ψηφοφόροι των δύο πλευρών μιλούσαν ο ένας στον άλλο ήταν σαν μια μάχη αιωνίων αντιπάλων. Ολυμπιακός vs Παναθηναϊκού.

Ο ένας τα έριχνε στον άλλον. Τις περισσότερες φορές με μίσος που όμοιό του είχαμε να δούμε δεκαετίες. Μεταξύ αστείου και σοβαρού κάποιοι μιλούσαν ακόμα και για Μακρονήσια.... Ε, αυτό πρέπει να αλλάξει. Οι Έλληνες δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι. Ακόμα και τώρα ακούω "ε, δεν θα τα καταφέρουν " ή " είστε ευχαριστημένοι που μείνατε στο ευρώ;" ,ή "πληρώστε τωρα τα χαράτσια".

Στόχος του νέου πρωθυπουργού θα πρέπει να είναι να σβήσει την απέχθεια ή το μίσος που νιώθει ο ένας για τον άλλο επειδή ψήφισε το τάδε ή το δείνα κόμμα. Όλα αυτά τελείωσαν. Ο στόχος είναι κοινός. Οι επιχειρήσεις πρέπει να επιβιώσουν και οι πολίτες το ίδιο. Και όσοι εργάζονται και όσοι είναι άνεργοι.

Ειδικά για τους ανέργους πρέπει να υπάρξουν γρήγορα προγράμματα επιδοτούμενα απο την EE έτσι ώστε κάποιος να μπορεί να δουλεύει και να παίρνει ένα μεροκάματο για να μην νιώθει "άχρηστος". Έστω 500 ή 600 ευρώ. Αυτός πρέπει να είναι ένας από τους στόχους... Και όχι να επιζητούμε την επιστροφή στην δραχμή η σε κάποιο άλλο νόμισμα...

Οι ευθύνες των πολιτικών από εδώ και στο εξής είναι βαριές ...

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/blogs/blogger/post/?aid=205557

Share
Tags: ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS